SDRAM، یا همان Synchronous DRAM، نوعی حافظه DRAM می باشد که همگام با باس حافظه اجرا می شود. حافظه SDRAM، اطلاعات را با سرعت خیلی بالا و با استفاده از اینترفیس سریع انتقال می دهد. حافظه SDRAM اغلب تأخیرهای موجود در DRAM آسنکرون را ندارد. زیرا سیگنال ها از قبل با ساعت مادربرد همزمان گشته اند.
همانند EDO-RAM، چیپ ست شما می بایست از این نوع حافظه پشتیبانی کند. از سال ۱۹۹۷ با معرفی چیپ ست های ۴۳۰DX و ۴۳۰TX، اغلب چیپ ست های اینتل از حافظه SDRAM بعنوان محبوب ترین نوع حافظه برای سیستم های جدید استفاده می کنند.
عملکرد حافظه SDRAM بسیار بهتر از FPM یا EDO-RAM می باشد. از آنجائیکه SDRAM هنوز نوعی حافظه DRAM محسوب می شود، تأخیر زمانی اولیه در آن همچنان باقی است اما کل زمان های سیکل، خیلی سریع تر از حافظه FPM یا EDO می باشد. زمان بندی SDRAM برای یک دسترسی burst mode به صورت ۱-۱-۱-۵ می باشد. بدان معنا که چهار عمل خواندن از حافظه فقط در هشت سیکل باس سیستم تکمیل می گردد. این مقدار را با یازده سیکل مربوط به EDO و چهارده سیکل زمانی مربوط به FPM مقایسه کنید. این مسأله باعث می گردد تا حافظه SDRAM، ۲۰ درصد سریع تر از EDOباشد. به همین دلیل اغلب سیستم های جدید PC از سال ۱۹۹۸ تاکنون از حافظه SDRAM بهره گیری می کنند.
SDRAM به شکل DIMM فروخته می شود و به جای واحد نانوثانیه با واحد مگاهرتز درجه بندی می گردد
اینرا هم چک کنید
فرصت اشتراک در رقابت مقاله نویسی مجله فانوس
به اطلاع تمامی جوانان قلم بدست که خواهان اشتراك در بزرگترین رقابت مقاله نویسی باشند …