GPRS واقعا چیست؟

ارسالی عباس

به طور حتم اين روزا  GPRS زياد به گوشتون خورده و بي شك در تبليغات تلويزيوني و روزنامه ها و حتي مسابقات فوتبال و …. تبليغات اپراتور دوم تلفن همراه رو زياد شنيده ايد .

شايد شما نيز بخواهيد بدونيد كه اصلا اين GPRS چي هست و به چه دردي مي خوره ؟

GPRS حروف اختصاري براي General Packet Radio Service است كه به نام شبكه GSM نسل 2/5 هم شناخته مي‌شود. ماهيت ديجيتالي بودن، مبتني بودن بر بسته‌هاي اطلاعاتي و قابليت آنلاين بودن اين سرويس به كاربران امكان مي‌دهد تا هميشه به اينترنت متصل باشند. همچنين سرعت اين شبكه بسيار بالاتر از سرعت 9/6 كيلوبيت بر ثانيه‌اي موجود در شبكه GSM است.

طبق اعلام اپراتور دوم تلفن همراه با اين سرويس، به هنگام حركت و رفت و آمد، بدون پرداخت هزينه آنلاين بودن به طور دائمي به اينترنت متصل خواهيد بود. بدين ترتيب، شما هميشه و همه جا آنلاين هستيد و مي‌توانيد از طريق لپ‌تاپ، رايانه دستي (PDA) يا مرورگر WAP روي گوشي خود در كمترين زمان به اينترنت وصل شويد و از تمامي امكانات آن استفاده كنيد.
GPRS چه امكانات جديدي ارائه مي‌كند؟

در واقع، با توجه به محدوديت‌هاي موجود در شبكه‌هاي تلفن همراه، سرعت GPRS ،ا10 تا 20 و يا حداكثر 64 كيلوبيت بر ثانيه خواهد بود. با اين سرعت نمي‌توان يك كنفرانس ويدئويي را لحظه به لحظه تحت پوشش قرار داد؛ ولي خاصيت آنلاين بودن هميشگي آن، امكان دريافت و ارسال حجم بالاي اطلاعات را فراهم مي‌كندكه ارسال و دريافت ايميل در برابر آن بسيار ساده خواهد بود.

در شبكه‌هاي پكت سويچد (Packet-Switched) جريان اطلاعاتي در نقطه ارسال به تعدادي بلوك كوچك به نام بسته (Packet) ، شكسته مي‌شود. هر بسته داراي اطلاعات مربوط به مبدا، مقصد، جايگاه آن در رشته‌ داده‌ها و يك كد مربوط به چك كردن خطاست. براي افزايش كارايي شبكه و استفاده بهينه از منابع انتقال اطلاعات، بسته‌هاي اطلاعاتي مي‌توانند مسيرهاي مختلفي را براي انتقال به مقصد طي كنند و سپس در نقطه مقصد با ترتيب اوليه دوباره مونتاژ شوند.

براي مثال شبكه جهاني اينترنت يك شبكه پكت سويچد (Packet-Switched) است. در فناوري مخابرات بي‌سيم، پكت سويچد (Packet-Switched) بدان معني است كه به جاي تخصيص يك كانال راديويي به يك مشتري خاص براي يك مدت زمان معين، منابع مخابراتي فقط وقتي استفاده مي‌شوند كه ارسال و دريافت اطلاعات انجام مي‌شود. اين نحوه استفاده، امكان به اشتراك گذاشتن منابع ارسال و دريافت بين كاربران را فراهم مي‌آورد.

جهت مشاهده ادامه مطلب بر روي More كليك كنيد …

محاسبه هزينه استفاده از GPRS

مدل‌هاي قيمت‌گذاري براي خدمات GPRS متفاوت است. محاسبه هزينه برپايه حجم اطلاعات ارسال شده و يا دريافت شده يا قيمت ثابت براي حداقل ميزان مشخص ماهانه، نمونه‌هايي از نحوه محاسبه هزينه اين خدمات‌اند. معمولا تركيبي از اين روش‌ها براي محاسبه هزينه اين سرويس به كار گرفته مي‌شود. در هر صورت، معمولا افراد تخمين درستي از اين كه”يك كيلوبايت داده شامل چه مقدار اطلاعات است” و يا “در هر نوبت انتقال اطلاعات چند كيلوبايت منتقل مي‌شود” ندارند. بنابراين، از ديدگاه مشتريان محاسبه قيمت براساس حجم اطلاعات، پيچيده و گمراه‌كننده خواهد بود.

درهرحال، محاسبه هزينه خدمات GPRS بسيار پيچيده بوده و از چالش‌هاي پيش روي شركت‌هاي مخابراتي است حتي گاهي هزينه محاسبه ترافيك بسته‌هاي اطلاعاتي بيش از ارزش افزوده آن خواهد بود.

در حال حاضر اپراتور دوم تلفن همراه با پيشنهاد تعرفه‌هاي استفاده از خدمات GPRS با سازمان تنظيم مقررات در حال مذاكره است كه پس از تصويب اين تعرفه‌ها از سوي كميسيون تنظيم مقررات، امكان دريافت هزينه استفاده از مشتركان خدمات جديد فراهم مي‌شود.

هزينه ارتقاء خدمات

ايجاد سيستم 2/5G ، شامل ارتقاء شبكه GSM است كه اين ارتقاء عمدتا در بخش نرم افزار صورت مي‌گيرد. بدين ترتيب كه شبكه GPRS از منابع متعدد شبكه GSM به طور موازي استفاده مي‌كند و به اين شكل سرعت و كارايي منابع مخابراتي تا سطحي قابل توجه افزايش مي‌يابد. انجام اين ارتقا آسان و ارزان نيست؛ براي مثال كارشناسان تخمين مي‌زنند كه تحت پوشش قرار دادن كشور انگليس براي يك اپراتور بيش از 100 ميليون پوند (180‌ ميليون دلار) هزينه در بردارد.

با استفاده از GPRS ، خدماتي مانند انتقال فايل و دسترسي موبايل به شبكه‌هاي داخلي (Intranet) امكان‌پذير مي‌شود. اين فناوري امكان انتقال اسمي اطلاعات با سرعتي تا حد 114 كيلوبيت برثانيه را فراهم مي‌كند كه حدود سه برابر سريع‌تر از سرعت ممكن با استفاده از خطوط ثابت تلفن و 12 برابر سريع‌تر از شبكه GSM است. درحال حاضر، سرعت اوليه ارائه شده توسط اپراتورهاي تلفن همراه در حدود 20 تا 26 كيلوبيت بر ثانيه است.

در مجموع، به دليل اين كه هنوز استفاده گسترده از اين خدمات معمول نشده و سرمايه‌گذاري هنگفت ايجاد شبكه‌هاي GPRS مورد استفاده انبوه كاربران در جهان قرار نگرفته‌ است، شبكه‌هاي مخابراتي پكت سويچد (Packet-Switched)، يكي از راه‌هاي گران براي انتقال اطلاعات محسوب مي‌شوند.

 برای اولین بار در ایران اینترنت 24 ساعته در تلفن همراه شما!درهنگام حرکت و رفت و آمد، بدون هیچ زحمتی می توانید به شبکه جهانی اینترنت متصل باشید.

(General Packet Radio Service) GPRS سرویسی است که از طریق آن شما همیشه و همه جا آنلاین بوده و می توانید از اینترنت استفاده نمایید. شما می توانید از طریق لپ تاپ، رایانه دستی (PDA) یا مرورگر WAP روی گوشی خود در کمترین زمان به اینترنت متصل شوید.

چگونه می توان به GPRS متصل شد؟
گوشی شما باید برای اتصال به شبکه GPRS مناسب باشد (برای اطلاع از این موضوع و اينكه چه گوشي هايي از اين قابليت پشتيباني مي كنند ، اینجا را کلیک کنید. ).
تنظیمات GPRS بطور خودکار در یک پیام کوتاه (SMS) برای شما ارسال می شود. برای آنکه تنظیمات این سرویس به گوشی شما منتقل شود، باید اطلاعات ارسال شده را در تلفن همراهتان ذخیره (save) کنید.

توجه:
درصورتیکه پیام کوتاه حاوی تنظیمات را دریافت و یا ذخیره نکرده اید، می توانید از تاریخ 10 اسفند با شماره گیری [YES/OK] #5*3*130* این اطلاعات را دریافت نمایید.

اگر از دیتا کارت (PCMCIA) برای اتصال لپ تاپ خود استفاده می کنید، هنگام نصب کارت یا تنظیم اتصال به شبکه این اطلاعات را وارد کنید (*اسامی اطلاعات زیر ممکن است برای مدل های مختلف کارت متفاوت باشد):

Value

Item

Irancell-GPRS

Connection Name

GSM-GPRS/GPRS

Bearer

mtnirancell

APN

http://google.com

Home Page

10.131.26.138

WAP Proxy

9201

Port

CO-WSP

Service

10.131.26.138

HTTP Proxy

8080

Port

HTTP

Service

این سرویس برای کلیه مشترکین ایرانسل (اعم از پیش پرداخت یا پرداخت ماهیانه) که گوشی با قابلیت GPRS دارند، موجود می باشد.

نحوه دسترسی به اینترنت
پس از اینکه از تنظیمات گوشی خود مطمئن شدید و علامت اتصال به شبکه GPRS (یک علامت G یا یک مثلث برعکس در کنار علامت آنتن) بر روی صفحه تلفن همراه شما ظاهر شد، می توانید با انتخاب مرورگر (WAP/ Web browser) در منوی گوشی خود و سپس وارد کردن آدرس اینترنتی (URL) به شبکه جهانی اینترنت دسترسی پیدا کنید.

این مرورگر (browser) در اغلب گوشی ها با علامت “کره زمین” نشان داده شده است.

رایانه دستی (PDA) و GPRS
با داشتن یک PDA و سرویس GPRS، جهان در دستان شماست. می توانید ایمیل تان را چک کرده و گشتی در اینترنت بزنید. امروزه رایانه های دستی به سرعت در حال فراگیر شدن هستند بطوریکه بسیاری از وب سایت ها نسخه هایی از صفحات خود را بطور ویژه برای کاربران PDA طراحی نموده اند تا صفحات بطور کامل با اندازه صفحه رایانه دستی شما سازگار باشند.

حتی برای مرور آن دسته از وب سایت هایی که نسخه ویژه PDA ندارند نیز مشکلی وجود نخواهد داشت. صرفاً مجبورید در صفحه کمی بالا و پایین بروید تا کل صفحه را مشاهده کنید.

آشنایی با GPRS
GPRS در واقع روش نوینی برای ارسال داده ها از طریق تلفن همراه است. با استفاده از GPRS:

  • اینترنت از آن شماست!
    با قابلیت GPRS تلفن همراهتان می توانید 24 ساعته به اینترنت متصل باشید.
  • اینترنت همه جا، همه وقت
    اطلاعات بر سرانگشتان شما جاریست! دیگر محدود به دفتر کار، میزتان یا رایانه تان نیستید.
  • همیشه آنلاین هستید!
    بطور دائمی به اینترنت متصل هستید و صرفاً برای ارسال و دریافت اطلاعات هزینه می پردازید. بنابراین نگران هزینه آنلاین بودن خود نباشید.
  • سرعت و راحتی اینترنت
    مرور اینترنت یا ذخیره اطلاعات (download) به سادگی و با سرعتی بالا امکانپذیر است. همیشه اولین چیزی که روی گوشی شما ظاهر می شود، متن ها و لینک های موجود در صفحه است تا سرعت شما برای دسترسی به داده های مورد نظرتان افزایش یابد.

هزینه منطقی
صرفاًٌ زمانی هزینه به حساب شما منظور می شود که داده ای ارسال و یا دریافت کرده باشید. همین! شما برای متصل ماندن به شبکه جهانی هزینه ای نمی پردازید. این منصفانه است زیرا شما فقط پول آنچه را مصرف می کنید می پردازید.

تعرفه GPRS
بطور کلی حجم داده ها براساس بایت سنجیده می شود. همانطور که می دانید، حدوداً به هر 1000 بایت یک کیلوبایت (KB) و به هر 1000 کیلوبایت یک مگابایت (MB) می گویند. شما به آسانی می توانید در هرلحظه هزینه های خود را محاسبه کنید. کافی است تا تعداد بایت هایی که ارسال یا دریافت کرده اید را در تعرفه ضرب کنید.

لطفاً به خاطر داشته باشید که کارکرد دیتای شما شامل کلیه اطلاعاتی خواهد بود که توسط خود شما یا به صورت خودکار از گوشی، رایانه دستی یا لپ تاپ شما ارسال و یا دریافت می گردد.

 

درباره abbas

اینرا هم چک کنید

کارگاه آموزشی وبلاگ سازی و رسانه های اجتماعی از سوی مجله فانوس در ولایت بلخ برگزار شد

مجله فانوس به سلسه برنامه ها و فعالیت های ظرفیت پروری و حمایت جوانان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *