هشت خطر کامپیوتر برای سلامت بدن

 1. گذاشتن لپ تاپ روی پاها، اسپرم مردان را کم می‌کند:

استفاده‌کنندگان از لپ تاپ نباید آن را روی پاهای خود قرار دهند، زیرا این وسیله می‌تواند با گرمایی که تولید می‌کند، اسپرم مردان را نابود کرده و یا به کم کاری یا کاهش تعداد اسپرم‌ها منجر شود.

2. گذاشتن مستقیم لپ‌تاپ روی پاها باعث سرطان پوست می‌شود:

طبق تحقیقات انجام شده در سان‌فرانسیسکو، قرار دادن داغ‌ترین قسمت لپ‌تاپ روی پا منجر به سرطان سلول سنگفرشی پوست می‌شود بنابراین اگر لپ‌تان را روی پاهای تان قرار می‌دهد حتمن زیر آن را با کتاب و یا شئ دیگری پر کنید.

3. گرد و خاک سمی:

برخی از کامپیوترها گرد و غبار سمي ايجاد مي کنند که براي بدن مضر است، در واقع براي پيشگيری از سوختن قطعات داخل کامپیوتر از سرب استفاده مي شود که بخارات و گرد و غبار سمي از خود ايجاد مي‌کند و اين گرد و غبار بر عملکرد دستگاه تناسلی تاثير می‌گذارد.

4. سندروم تونل کارپل:

استفاده طولانی مدت از صفحه کليد و موس کمپیوتر مي‌تواند به مچ دست ها آسيب برساند مانند سندروم کارپل (CTS)و عصب انگشت مياني بر اثر استفاده بيش از حد از صفحه کليد، ملتهب می‌گردد. علايم شايع اين، ناراحتی بي حسي و درد است. استفاده کنندگان از لپ تاپ بيشتر در معرض اين مشکل هستند زيرا از صفحه کليد و موس کوچک تري استفاده مي کنند. براي پيش گيري،از صفحه کليد مناسب استفاده کنيد.

5. سردرد:

سردرد، ميگرن و … در بسياري از موارد بر اثر حالت نادرست نشستن، فشار آمدن روي چشم و عوامل ديگر به وجود مي آيد. طوري پشت کامپیوتر خود بنشينيد که ارتفاع و فاصله صفحه آن مناسب باشد نبايد شانه و گردن شما بيش از حد خم شود. اندازه فونت نوشته‌ها را طوري تنظيم کنيد که نياز به کوچک کردن چشم نباشد. مراقب نورهاي منعکس شده از رايانه باشيد تا دچار سردرد نشويد.

6. خطر بروز ترومبوز سياهرگي (DVT):

عدم فعاليت، يکي از پيامدهاي کار پشت ميز و همچنين مسافرت هاي طولاني هوايي است. DVT، يک مشکل شايع است زيرا نشستن براي مدت طولاني جريان خون را کند مي‍کند و باعث ايجاد لخته خون در پاها مي شود. لخته‌ها با جداشدن وارد جريان خون مي‌شود و به شش‌ها راه پيدا مي کند و فرد دچار درد شش مي شود. برای پيشگيري، به طور منظم از پشت ميز بلند شويد، کمي راه برويد و مصرف آب را افزايش دهيد.

7. خطر زمين خوردن:

شايد تصور کنيد که نشستن پشت رايانه، مانع زمين خوردن شما مي شود اما در برخي موارد بلند شدن از پشت آن مي تواند خطرناک باشد. رايانه و سيم هاي جانبی دستگاه مي‌تواند خطرساز باشد و فرد را راهي بيمارستان کند. طبق نتايج بررسي انجام شده در سال ۲۰۰۹، ۷۸هزار مورد آسيب مربوط به کار با کامپیوتر در آمريکا بين سال هاي ۱۹۹۴و ۲۰۰۶گزارش شده است.

8. اشعه ماوراء بنفش منعکس شده از نور کامپیوتر می‌تواند موجب افتادگی، پیری و سرطان پوست شود بنابراین باید افرادی که بیش از ۶ساعت در برابر این نور قرار می گیرند از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند.

About مجله فانوس

Check Also

کارگاه آموزشی وبلاگ سازی و رسانه های اجتماعی از سوی مجله فانوس در ولایت پروان برگزار شد

مجله فانوس با برگزاری کارگاه آموزش وبلاگ سازی و رسانه های اجتماعی گام دیگری را …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *