ویروس ایدز و پرسش های پیرامون آن

ارسالی آسیه

ويروس اچ آی وی در خون، مايعات تناسلی افراد و همينطور شير مادر آلوده يافت می شود. اين ويروس همراه با اين مايعات وارد بدن ديگران می شود.

راه های سرايت اچ آی وی:

1-     راه خونی

استفاده اشتراکی از سرنگ آلوده يا ابزاری که برای سوراخ کردن اعضای بدن استفاده می شود و آلوده هستند.

زخم يا بريدگی در بدن و تماس با مايعات آلوده به اچ آی وی

راه پیشگیری :خودداری از مصرف سرنگ های مشترک (بویژه معتادان تزریقی) (به همین علت چندین سال است که در کشور سرنگ استریل حتی بدون مجوز پزشک در داروخانه ها به فروش می رسد.)

2-     تماس جنسی

آميزش جنسی با فرد آلوده بدون رعايت اقدامات پيشگيرانه

برای پيشگيری از انتقال اچ آی وی، بهترين راه خودداری از برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده به ايدز و یا استفاده از کاندوم های جنس “لاتکس” (نوعی پلاستيک) است. ذرات با ابعاد اچ آی وی نمی توانند از کاندوم لاتکس عبور کنند و اگر به درستی و به طور منظم استفاده شوند شيوه کاملا موثری در کاهش خطر انتقال بيماری محسوب می شوند.

هرچند تنها شيوه صد در صد موثر، خودداری کامل از آميزش جنسی با شخص آلوده است.

3-     راه مادر به فرزند

نوزادان مادران آلوده ممکن است در دوران جنينی، هنگام تولد يا از طريق تغذيه از شير مادرآلوده شوند.(این مورد بیشتر در کشورهای آفریقایی دیده شده است)

توجه

ويروس اچ آی وی در بزاق دهان شخص آلوده وجود دارد، اما ميزان آن کم تر از حدی است که بتواند بيماری را منتقل کند.

توهمات پيرامون اچ آی وی

HIV به طرق زير قابل سرايت نیست:

– از طريق هوا، سرفه و عطسه

– از طريق بوسيدن، تماس پوستی يا دست دادن

– از طريق استفاده مشترک از لوازم آشپزی مانند ظروف و چاقو

– از طريق تماس با صندلی توالت

– از طريق حشرات، نيش يا گاز حيوانات

– از طريق شنا در استخرهای عمومی

– از طريق خوردن غذايی که توسط فرد آلوده به اچ آی وی تهيه شده باشد

در حال حاضر در ایران بیشترین راه انتقال ویروس ایدز همان استفاده از سرنگ های مشترک معتادان تزریقی می باشد، در عین حال انتقال از راه تماس جنسی بیشتر در زنان خیابانی و برخی همجنس بازان (بویژه معتاد)دیده می شود.

آخرین تحقیقات بدست آمده در مورد درمان ایدز

BBC – دانشمندان به تازگي مولکولي را شناسايي کرده اند که قادر است از به هم پيوستن ذرات ويروس HIV و توليد يک ذره عفوني کامل جلوگيري کند. آنها اميدوارند از اين طريق به توليد دارويي جديد عليه ايدز دست يابند.

درمانهاي فعلي عليه ايدز شامل ترکيبي از چند داروست که فعاليت پروتئينهاي حياتي ويروس را متوقف کرده و از ورود ويروس به درون سلولها جلوگيري مي کند.

اما اخيرا دانشمندان دانشگاه ” هايدلبرگ ” آلمان، مولکولي موسوم به ” C.I.A ” را کشف کرده اند که به ذرات پوشش خارجي ويروس مي چسبد و از تجمع آنها و توليد يک ويروس کامل و بدون نقص جلوگيري مي کند.

محققان معتقدند : اين يافته آنها، مي تواند به عنوان يک راه فرعي براي متوقف کردن ويروس HIV باشد.

گرچه هنوز تنها راه براي درمان ايدز، جلوگيري از آلودگي با اين ويروس است و پیشگیری از آن است ، اما دانشمندان اميدوارند : اين کشف جديد آنها منجر به توليد يک داروي نو براي درمان ايدز باشد.

گفتني است در حال حاضر 40 ميليون نفر در سراسر دنيا آلوده به ويروس HIV هستند.

بعضى پرسش هاى رايج در مورد HIV

ايدز چيست؟

كلمه ايدز (AIDS) از حروف ابتدايى عبارت Acquired Immune Deficiency Syndrome ساخته شده است كه به معنى «نشانگان نقص ايمنى اكتسابى»است. هر كسى با ويروس انسانى نقص ايمنى (Human Immune deficiency Virus) HIV آلوده شد و تست HIV مثبت پيدا كرد مبتلا به ايدز محسوب نمى شود.هنگامى تشخيص ايدز در يك فرد آلوده به HIV داده مى شود كه يا تعداد مطلق سلول هاى CD4 (گروهى از سلول هاى دفاعى بدن) به كمتر از ۲۰۰ عدد در هر ميلى متر مكعب خون رسيده باشد يا عفونت هاى فرصت طلب ناشى از عواملى كه نمى توانند در افراد سالم بيمارى ايجاد كنند در فرد به وجود آمده باشد.

چه مدت طول مى كشد تا آلودگى با HIV باعث بروز ايدز شود؟

در حال حاضر زمان متوسط بين عفونت با HIV و ظهور علائم ايدز بين ۸ تا ۱۱ سال است. اين زمان به مقدار زياد از فردى به فرد ديگر متفاوت است و به عوامل بسيار از جمله وضعيت سلامتى و رفتارهاى فرد بستگى دارد. در حال حاضر با تجويز درمان هاى موجود كه تكثير ويروس را مهار مى كنند، مى توان سرعت ضعيف شدن دستگاه ايمنى را كند كرد. همچنين مى توان از بعضى از بيمارى هاى همراه با ايدز پيشگيرى يا آنها را درمان كرد. بنابراين تشخيص زودرس آلودگى به HIV امكان انتخاب هاى بيشتر درمانى و پيشگيرى را فراهم مى آورد.

آيا بين ايدز و ساير بيمارى هاى مقاربتى ارتباط وجود دارد؟

ابتلا به يك بيمارى مقاربتى خطر عفونت فرد با HIV را افزايش مى دهد، چه اين بيمارى مقاربتى باعث ضايعه پوستى يا مخاطى شده باشد چه نه. بيمارى هاى مقاربتى با ايجاد التهاب و تحريك پوستى و ايجاد زخم مى توانند ورود HIV به بدن را ضمن مقاربت تسهيل كنند. اما اگر چنين زخم يا رخنه اى هم به وجود نيامده باشد تحريك التهاب و پاسخ ايمنى در ناحيه تناسلى به علت اين بيمارى ها انتقال HIV را محتمل تر مى كند.

چگونه مى توان فهميد فردى به HIV آلوده شده است؟

تنها راه تعيين كردن اينكه فردى به HIV آلوده شده است، انجام آزمون تشخيص مخصوص آن است. بسيارى از افرادى كه به HIV آلوده مى شوند تا سال ها علامتى ندارند و از طرف ديگر بسيارى از علائمى كه براى ايدز ذكر مى شود با بيمارى هاى ديگر مشترك است.

HIV چگونه منتقل مى شود؟

HIV از راه تبادل اين مايعات بدنى منتقل مى شود:

–         خون (از جمله خون قاعدگى)

–         منى

– ترشحات واژن

–         شير پستان

–         خون بيشترين غلظت ويروس را دارا است و در مراتب بعد منى، ترشحات واژنى و شير قرار مى گيرند.

–         فعاليت هايى كه امكان انتقال HIV را فراهم مى كنند شامل اينها هستند:

–         مقاربت جنسى بدون پوشش

–         تماس مستقيم با خون از جمله سرنگ هاى مشترك در معتادان تزريقى، انتقال خون يا برخى فرآورده هاى خونى، انتقال اتفاقى در تسهيلات بهداشتى و درمانى.

–         مادر به نوزاد (در هنگام زايمان يا از طريق شير مادر)

درباره asia

اینرا هم چک کنید

فواید روزه از نظر علم طب

 ارسالی: سید احمد فهیم معصومی امروز علم ثابت كرده است كه در رژیم غذایی روزه‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *