چگونه یک صفحه کلید مناسب انتخاب کنیم؟

ارسالی ستاره

صفحه کلیـد یکی از مهمترین ابزارهای ورود اطلاعات در کامپیوترها می باشد که ، بر روی بدنه اصلی آن تمامی حروف الفبا ، ارقام صفر تا ۹ و برخی کاراکترهای نشانه گذاری خاص نظیر علائم نقل قول ، کاما ، نقطه ،علامت تعجب و … تعبیه شده است .

 

صفحه کلیـد یکی از مهمترین ابزارهای ورود اطلاعات در کامپیوترها می باشد که ، بر روی بدنه اصلی آن تمامی حروف الفبا ، ارقام صفر تا ۹ و برخی کاراکترهای نشانه گذاری خاص نظیر علائم نقل قول ، کاما ، نقطه ،علامت تعجب و … تعبیه شده است . بسته به نحوه قرارگیری این ارقام ، حروف و نشانه ها در کنار یکدیگر ، طرح بندیهای مختلفی ایجاد می شود که در زیر ۲ نوع رایج از آنها توضیح داده می شود:
۱- طرح QWERTY Keyboard
این طرح بندی که در سال ۱۸۷۸ توسط کریستوفر شولز(مخترع ماشین تحریر در سال ۱۸۶۸) ایجاد گردید ، به دلیل ارزان و سهل الوصول بودن و همچنین مشکلات استفاده از طرح بندیهای جدید، تا به امروز ،رسمی ترین و پراستفاده ترین طرح صفحه کلید بشمار می رود.علت نامگذاری آن به این نام نزدیکی کلیدهای حرفی Q,W,E,R,T,Y در ردیف بالائی بخش الفبائی صفحه کلید می باشد.
۲- طرح Dvorak Keyboard
این طرح بندی در سال ۱۹۳۶ و جهت رفع مشکلات مدل QWERTY ، توسط August Dvorak ابداع گردید. ویژگی این صفحه کلید استقرار حروف صدادار انگلیسی در کنار یکدیگر و در سمت چپ صفحه کلید می باشد.با آموختن نحوه استفاده صحیح از این نوع طرح بندی ، به دلیل وضعیت خاص قرار گیری کلیدها در کنار یکدیگر، می توان در زمان ورود اطلاعات کار کمتری انجام داده و در مجموع سرعت عمل تایپ را بالا برد.
●فاکتورهای مهم در طرح بندی صفحه کلیدها:
علاوه بر نحوه خاص قرارگیری کلیدها بر روی صفه کلید ،اصول طراحی بهینه صفحه کلیدها بر اساس مطالعات آرگونومیکی است به این مفهوم که طرح بندی صفحه کلید بایستی به گونه ای باشد که :
۱- میزان فشار وارد آمده در زمان تایپ به هر دو دست یکسان باشد.
۲- بیشترین فشار وارد آمده بر روی کلیدهای ردیف میانی صفحه کلید باشد.
۳- تناوب تایپ توسط یک انگشت خاص بایستی حداقل و تناوب حرکت دستها بایستی حداکثر باشد.در غیر این صورت انجام امور تکراری و یا کار مداوم با کامپیوتر، موجب پیدایش بیماری سندروم مچ دست (Carpal Tunel) در افراد می گردد.سندروم مچ دست نوعی اختلال حاد می بــــــاشد که عامل بروز آن ، فشارهای مکرر ، ضربات فیزیکی ، وضعیتهای خاص ارثی و یا برخی بیماریها ست. این اختلال بر بخشی از یک عصب خاص در مچ دست اثر گذاشته و غلاف احاطه کننده زردپی مچ دست را ملتهب می نماید. با التهاب رگهای کوچک خونی ،فشار زیادی به عصب موجود در آن ناحیه وارد شده که این عمل موجــــــــــب قطع فعالیت عصب می گردد.نتیجه این امر احساس درد، از دست دادن سرعت عمل ، حالت کرخی در ناحیه مچ دست و یا مورمور کردن در زمان خواب در ناحیه مچ دست می باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته در ارتباط با تاثیر استفاده از طرح بندیهای مختلف صفحه کلید در پیدایش این بیماری ، محققان دریافته اند که استفاده از طرح بندی QWERTY به دلیل نزدیکی دستها در زمان تایپ با یکدیگر و توزیع نامناسب فشار بر هرکدام ،یکی از عوامل ایجاد سندروم مـــــــچ دست می باشد .در عین حال جهت کاربران دائمی کامپیوتر نیز استفاده از صفحه کلیدهای NATURAL KEYBOARD توصیه می گردد که کلیدهایی نرم داشته و بدلیل وضعیت خاص قرارگیری کلیدها در شیب ، اصول آرگونومیک ۳ گانه به خوبی رعایت می گردد.البته روشهای درمانی متعددی جهت بیماری سندروم مچ دست وجود دارد که از جمله آنها می توان به داروها ، اسپیلتهای مچی و در شدیدترین حالت به عمل جراحی اشاره نمود.

 

درباره setara

اینرا هم چک کنید

عوامل اساسی بهبودبهره وری

نقش‌ مديريت‌ در دو زمينة‌ زير است‌: ـ نحوة‌ سازماندهي‌ و اجراي‌ آن‌؛ ـ كارگران‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *