مركز جهاني شانگهاي چين


ارسالی مروه

مركز مالي جهاني شانگهاي يكي از پروژه‌هاي بلندپروازانه چيني ها براي دستيابي به توسعه اقتصادي است . اين سازه در حال حاضر يكي از بلندترين آسمان‌خراشهاي جهان به شمار مي آيد.

مركز مالي جهاني شانگهاي كه به اختصار Shanghai WFC يا SWFC ناميده مي‌شود، يكي از پروژه‌هاي بلند پروازانه چيني‌ها به منظور دستيابي به توسعه اقتصادي است كه به عنوان يكي از بلندترين آسمان‌خراشهاي جهان به شمار مي آيد. اين برج در منطقه اي ساخته مي شود كه زماني مزرعه و مرداب بوده است.

اين مركز در منطقه تجاري و اقتصادي Lujiazui، در مركز ناحيه جديد Pudong شانگهاي، واقع است. توسعه ناحيه جديد Pudong شانگهاي بخشي از برنامه درازمدت دولت چين براي توسعه و عمران شهري سريع و در مقياس بزرگ محسوب مي‌شود.

تا پايان سال 2005 ميلادي، حدود سه هزار واحد مالي از جمله 87 مركز داد و ستد بانكي خارجي در شانگهاي ايجاد شده است.
عمليات ساختماني مركز مالي جهاني شانگهاي در آگوست سال 1997 شروع شد، اما از اكتبر سال 1998، اجراي پروژه به دليل بحران اقتصادي آسيا و ركود ناشي از آن، به حال تعليق درآمد، تا اينكه پروژه در سال 2003 دوباره به جريان افتاد و پس از اعمال تغييرات و اصلاحاتي در طرح نخستين آن، براي تطابق طرح با آخرين نيازمنديهاي تكنولوژيكي و كاركردي شركتهاي مالي فعال در بازارهاي آسيا، عمليات ساختماني مركز از نوامبر سال 2005 يك بار ديگر آغاز شد. ساختمان بلند، باريك و گوه ‌شكل اين مركز در 101 طبقه توسط شركت (KPF Kohn Pederson Fox Association) مستقر در نيويورك، طراحي شده است و ارتفاع نهايي آن 492 متر پيش بيني شده است.با سرعتي بسيار بالا (هر طبقه در 5/4 روز) و هزينه‌اي بالغ بر 1/1 بيليون دلار ساخته خواهد شد و بر اساس پيش‌بيني‌هاي اوليه، عمليات اجرايي آن در سال 2008 به پايان مي رسد.

فرم اصلي طرح ساختمان مركز مالي جهاني شانگهاي، يك مكعب است كه به وسيله قوسهايي كه به برافراشتگي ساختمان تأكيد مي‌كنند، قطع ‌شده است. شاخص‌ترين عنصر طرح كه موجب تقويت هندسه اصلي ساختمان مي‌شود و تحسين بسياري از معماران را برانگيخته است، فضاي خالي يا روزني مي‌باشد كه در ميان سطوح فوقاني ساختمان ايجاد شده است و به مثابه دروازه‌اي در آسمان عمل مي‌كند. در ضمن از نظر سازه‌اي، روزن ايجاد شده موجب كاهش فشار باد بر سازه مي‌شود. اين فضاي خالي كه گردشگران قادر خواهند بود در آن قدم بزنند، با افزايش ارتفاع ساختمان عريض تر شده و در انتهاي برج با يك پل كه دو طرف ساختمان را به هم وصل مي‌كند، بسته مي‌شود.

در طرح نخستين برج، فضاي خالي بالاي آن با اقتباس از دروازه مدور موجود در باغهاي چين باستان (موسوم به دروازه ماه)، دايره‌اي به قطر 50 متر پيش‌بيني شده بود، اما در اواسط سال 2005، KPF طرح جايگزين ديگري ارائه كرد كه بر اساس آن يك فضاي خالي مربع‌شكل جايگزين روزن دايره‌اي شكل قبلي شد. همچنين در طرح جديد، عرصه‌اي به مساحت 700 مترمربع در طبقه 101، جهت مشاهده شهر از بالا، پيش‌بيني شده است كه مرتفع‌ترين عرصه رصد و مشاهده در جهان خواهد بود.«آكيما يوشيمارا» Akio Yoshimura، مدير مركز مالي جهاني شانگهاي، از مزاياي طرح جديد به موجزتر بودن آن و نيز تسهيل عمليات ساختماني و كاهش هزينه‌ها و زمان ساخت‌وساز اشاره مي‌كند. او مي‌گويد: «من شخصاً طرح جديد را خيلي دوست دارم؛ فضاي خالي مربع‌شكل بالاي برج شبيه يك پنجره است كه از طريق آن مي‌توان به آينده‌اي پراميد نگريست.»

ساختمان مركز مالي جهاني شانگهاي بصورت يك مجتمع چندمنظوره طراحي شده و در طرح آن علاوه بر فضاهاي اداري هوشمند كه از بالاترين سطح كيفيت و كاركرد برخوردار هستند، تسهيلات جنبي فراوان از قبيل فضاهاي كنفرانس، يك هتل مجلل پنج ستاره، فضاهاي تجاري و رستوران‌ پيش‌بيني شده است.

طرح كلي، مقياس و ساختار جديد برنامه‌ريزي مركز مالي جهاني شانگهاي به گونه‌اي است كه اين ساختمان را در آينده به نشانه شهري جديد شانگهاي در قرن 21 و از آن مهم‌تر به نماد موفقيت اقتصادي آسيا تبديل مي كند و اين مركز منادي آغاز دوران جديد تجارت در آسيا خواهد بود.

نقل از پايگاه اطلاع رساني شهرسازي و معماري

 

درباره marwa

اینرا هم چک کنید

کارگاه آموزشی وبلاگ سازی و رسانه های اجتماعی از سوی مجله فانوس در ولایت بلخ برگزار شد

مجله فانوس به سلسه برنامه ها و فعالیت های ظرفیت پروری و حمایت جوانان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *