ارسالی: مروه
جنرال تنی در اواخر سال 1368 هـ.ش. (7 مارچ 1990م .) علیه دولت داکتر نجیب الله یک کودتای نظامی را به راه انداخت. این کودتا که از صبح روز 7 مارچ شروع شده بود در تمام روز دوام کرد. شهر کابل مورد حمله هوایی و بمباردمان طیاره های طرفدار جنرال شهنواز تنی قرار گرفت. رئیس دولت کابل که داکتر نجیب الله بود به شدت روحیه اش را باخته بود. در تمام روز مکرراً از رادیو کابل مخالفین را به مصالحه ملی و اتحاد دعوت می کرد و جنگ را کاری عبث و بیهوده می خواند. اما به زودی کودتا شکست خورد ، جنرال تنی متواری شد و عده ای از کودتا گران دستگیر شدند.
کودتای جنرال شهنوازتنی بعد از عدم توفیق دولت موقت مجاهدین و حمله به جلال آباد صورت گرفت. شایع شده بود که کودتای جنرال تنی از طرف مجاهدین و پاکستان طرح ریزی شده است. اما کودتا شکست خورد و راهی که برای تفاهم ایجاد شده بود به کلی مسدود شد. در عین حال تلاشهای
آقایان مجددی و برهان الدین ربانی دو تن از رهبران احزاب مقیم پیشاور در جهت یاری دادن اقوام دیگر و شرکت در دولت موقت سودی نبخشید. این دو تلاش کردند که احزاب مقیم تهران را که از شیعیان افغانستان نمایندگی می کردند و اقوام دیگر افغانستان را با دولت موقت پیشاور همراه سازد، ولی تضاد بین برخی از اعضای دولت موقت با اقوام دیگر و عدم تفاهم به صورت کل به جایی نرسید.
مدت زمانی هم تلاش شد که یک دولت فراگیر به وجود آید. چون بین اعضای دولت موقت هم اختلاف به وجود آمده بود. مذاکرات و رفت و آمدهایی بین تهران و پیشاور بین احزاب مقیم دو کشور از افغانها صورت گرفت، اما نظر به عدم انعطاف پذیری سران احزاب مقیم پیشاور که راضی به شناسایی حقوق ملیتهای محروم نگه داشته شده افغانستان نبودند ، کاری به انجام نرسید.