هزار نسخه اطلاعاتی در اختیار یک پژوهشگر آمریکایی

ارسالی: سعدیه

خانم نانسی هاچ دوپری پژوهشگر آمریکایی که فعلا مسولیت مرکز پژوهشهای دانشگاه کابل را برعهده دارد اذعان می دارد که ۴۵ هزار نسخه حاوی اطلاعاتی در زمینه تاریح و فرهنگ افغانستان است که شامل کتاب، مجله، روزنامه و آثار پژوهشی می شود را در اختیار دارد.
خانم دوپری می گوید در نظر دارد که این نسخه ها را دیجیتالی کند تا از میان رفتن آنها جلوگیری کرده باشد.
دوپري در عين حال تاكيد كرد، هرچند با همكاري مرحوم دوپري شوهرش و دوست وي كتاب‌هايي در مورد تاريخ و فرهنگ افغانستان تهيه شده است ، اما نزد مقام‌هاي افغان توجه به موضوع فرهنگ ، به عنوان يك اولويت مطرح نيست.
دوپري،‪ ۵۹‬سال از‪ ۸۱‬ سال عمر خود را همراه شوهرش كه يك باستان شناس بود، صرف مطالعه تاريخ و فرهنگ افغانستان كرده است.
خانم دوپری می گوید که میراث های فرهنگی افغانستان در تحولات اخیر این کشور آسیب زیادی دیده، اما به این مسئله توجه کافی نشده است و دولت افغانستان نگه داری میراثهای فرهنگی را در اولویت های کاری خود قرار نداده است.
وی اضافه کرد، از شش دهه به این سو در افغانستان به تحقیقات فرهنگی و تاریحی مشغول است، می گوید میراثهای فرهنگی افغانستان به شدت آسیب دیده و افغانها در باره فرهنگ شان آگاهی زیادی ندارند.
این پژوهشگر آمریکایی گفت: میراث های فرهنگی خیلی آسیب دیده اند، برای این که مردم در باره فرهنگ شان زیاد آگاهی ندارند و این موضوع در مکاتب (مدارس) به خوبی آموزش داده نشده است. به همین دلیل ارزش میراث های فرهنگی را نمی دانند و بنا بر این چرا باید از آنها حفاظت کرد؟
خانم نانسی در سال های جنگ در افغانستان، مرکز پژوهشهای افغانستان را در شهر پیشاور پاکستان تاسیس کرد که از سال ۱۹۵۰ میلادی در افغانستان کار می کند، پس از سقوط حاکمیت رژیم طالبان این مرکز را به کابل انتقال داد.
نانسي هاچ دوپري روز دوشنبه در نشست هفتگي نمايندگي سازمان ملل متحد در افغانستان در گفتگو با خبرنگاران خواهان توجه بيشتر به تدريس فرهنگ افغانستان در مدارس اين كشور شد.
وي يادآور شد در اين رابطه با وزارت اطلاعات و فرهنگ، آموزش و پرورش و گنجينه كابل، مذاكراتي انجام داده و تلاش مي‌كند، توجه مسوولان به اين امر جلب شود.
وي يادآور شد: به فرهنگ اين سرزمين تاريخي با كوه‌هاي سر به فلك كشيده اش علاقه مند است و به افغان‌ها نيز عشق مي‌ورزد.
دوپري گفت : هدف اين است كه افغان‌هاي ساكن شهرها و روستاها ، دولت و كشورهاي خارجي را در اين كار مشاركت دهند و اسناد در اختيار خود را به اين مركز اهدا كنند.
وي گفت كه مردم به دانش نياز دارند تا با كمك آن ضمن مقاومت با چالش هاي زندگي ، وضعيت اقتصادي خود را بهبود بخشند.
دوپري افزود : زماني كه مردم به اطلاعات گذشته كشورشان دست يابند، ضمن درك هويت تاريخي خود قادر به رفع چالش‌هاي فراروي نيز خواهند شد.
وي يادآور شد كه افغان‌ها در گذشته از ظرفيت بالايي برخوردار بودند، آنان مي‌توانند، با ايجاد تغييرات به پيشرفت و موفقيت هم دست يابند.
اين كارشناس افغانستان يادگيري را عامل توسعه دانست و گفت : زماني كه ملت‌ها هويت تاريخي خود را درك كنند مي‌توانند، به صورت صلح آميز مشكل خود را حل كنند.

درباره sadia

اینرا هم چک کنید

کاش نقاش بودم من

نوشته: مریم دلارام کاش شاعر نبودم، تا بگویم من برایت درد ها را کاش نقاش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *