نقش و تاثیرگذاری جوانان در انتخابات آینده

مجله فانوس به سلسله برنامه های خود در راستای توانمندسازی جوانان از طریق رسانه، این بار گفتمانی را با همکاری سازمان خط نو پیرامون نقش و تاثیرگذاری جوانان در انتخابات آینده با اشتراک استادان دانشگاه، فعالین مدنی و سیاسی جوان، خبرنگاران، و آگاهان مسایل انتخابات جهت جمع آوری دید گاه ها و نظریات در خصوص نقش و تأثیرگذاری جوانان در انتخابات آینده برگزار نمود.
در آغاز این گفتمان، آقای ناصر گلرانی با اظهار سپاس از اشتراک مهمانان، در مورد اهداف برنامه توضیحات لازم را ارایه نمود و از اعضای پنل خواست تا روی موضوع مورد بحث روشنی بیشتر بیاندازند. پس از ارایه معلومات تخصصی در مورد انتخابات توسط اعضای پنل، مهمانان و اشتراک کننده گان جوان، در مورد نقش و تأثیرگذاری جوانان در انتخابات آینده و چالش های موجود فرا راه آن تبادل نظر نمودند.
آقایان بصیر احمد دانشیار، استاد دانشگاه هرات؛ سید واسع سعیدی، فعال مدنی؛ داوود عرفان، استاد دانشگاه هرات؛ شیراحمد احمدیار، مسئول بنیاد تیفا در هرات؛ و اشتراک کننده گان جوان در برنامه پیرامون موضوع بحث نموده و در پایان برنامه، نظریات ارایه شده را قرار ذیل جمعبندی نمودند:
۱. نقش جوانان در انتخابات افغانستان، کشوری که بیش از 65 فیصد نفوس آن را جوانان تشکیل می دهند، نهایت مهم و قابل توجه است. جوانان باید بادرنظرداشت اهمیت این نقش، مدبرانه عمل کنند تا بتوانند آینده ی بهتری را برای نسل خود رقم بزنند.
۲. حکومت جهت احیای اعتماد مردم نسبت به پروسه انتخابات باید هرچه زودتر برنامه های اعتمادسازی مردم نسبت به انتخابات را طرح ریزی نموده و اقدامات لازم را رویدست گیرد.
۳. عدم حمایت و ایجاد فرصت ها برای سهمگیری جوانان در حکومت، سبب دلسردی جوانان و عدم اشتراک آنان در پروسه انتخابات می گردد. حکومت باید زمینه سهمگیری جوانان در انتخابات و ساختارهای دولتی را فراهم کند.
۴. برگزاری انتخابات به سیستم الکترونیک می تواند سطح تقلب در انتخابات را تا آخرین حد ممکن کاهش دهد. حکومت باید در الکترونیکی ساختن این پروسه تلاش های لازم را بخرچ داده و منابع مورد نظر را در اختیار ادارات مربوط قرار دهد.
۵. برای اینکه جوانان از انتخابات پیش رو تصویر شفاف داشته باشند، نیاز به راه اندازی برنامه های آگاهی دهی و تعلیمات مدنی است که نهادهای جامعه مدنی و جامعه جهانی در این مورد باید توجه جدی مبذول بدارند.
۶. جوانان در انتخابات پیشرو باید برای اشخاصی رای دهند که بتوانند از جوانان نمایندگی خوب کنند.
۷. شهروندان، مخصوصاً جوانان کشور، با استفاده از تجربه دهه ی گذشته، باید حین رای دادن به نامزد پارلمانی، مسایل قوم و قبیله را کنار بگذارند و منحیث شهروندان مسوول افغانستان، به شخصیت، سابقه کاری، تجربه، دانش، تعهد و صداقت نامزد فکر کرده به وی رای بدهند.
۸. جوانان نباید بگذارند احزاب و گروه های مختلف قومی و سیاسی از حق رای آنها به نفع خود استفاده نموده و بعد آنان را به باد فراموشی بسپارند. جوانان کشور باید آگاهانه عمل کنند و فریب هیچ شخص و گروهی را تحت عنواین عقیده، زبان و قوم نخورند.
در پایان برنامه، اشتراک کننده گان تدویر همچو برنامه ها توسط نهادهای مدنی و رسانه ها را برای آگاهی دهی جوانان مفید و ارزنده خواندند و و از تمامی نهادهای مدنی و رسانه ها خواستند تا در حد امکانات خویش، اینچنین برنامه های بحث و آگاهی دهی پیرامون نقش و تاثیرگذاری جوانان در انتخابات را جهت بلند بردن سطح آگاهی و معلومات شهروندان، مخصوصاً جوانان، در تمامی ولایات کشور برگزار نمایند تا جوانان کشور نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی نموده در انتخابات آینده آگاهانه اشتراک کنند.

درباره مجله فانوس

اینرا هم چک کنید

گفتمان جوانان و افراط گرایی در ولایت هرات برگزار شد

هرات ولایتی است که کمتر جوانان آن به افراط گرایی گرایش دارند و میتواند به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *