مناظرۀ نقش احزاب سیاسی در بحران زایی و بحران زدایی افغانستان در شهر کابل برگزار شد

مناظره‌ی تحت عنوان “نقش احزاب سیاسی در بحران زایی و بحران زدایی افغانستان” از سوی مجله فانوس در کابل برگزار شد. دراین مناظره 48 تن از دانشجویان دانشگاه‌ها، استادان دانشگاه و کارشناسان شرکت نموده و در مورد نقش احزاب در بحران زایی های افغانستان بحث و تبال نظر نمودند.

بشیر احمد بیژن، آگاه امور سیاسی، نقش احزاب سیاسی در بحران زایی و بحران زدایی در این کشور را بی نتیجه دانسته و همچنان احزاب سیاسی را، متحد نمودن، تسهیل و با ثبات نمودن روند زندگی سیاسی دانسته و اظهار نمود که تا کنون، نتوانسته اند نقش حزبی خویش را در عرصه حکومت داری و مشارکت دادن سیاسی مردم ایفاء نمایند. او ابراز داشت که هرچند شاید عوامل فرهنگی و محیطی همچون توسعه نیافتگی، نا آگاهی وموانعی مانند فاشیسم قومی وضعف نخبگان سیاسی و اسبابی ازاین دست، در ناکارآمدی احزاب افغانستان دخیل اند ولی احزاب باید در عرصه تسهیل امور و تثبیت نظام سیاسی تسهیل ایجاد و توسعه سیاسی با مشارکت فعال مردم را عملآ عملی بسازد.

شفق خواتی، استاد دانشگاه، گفت احزاب سیاسی در افغانستان از ابتدا تا حال به شکل سنتی، خودی و قومی ایجاد شده و هیچ حزب که به شکل مردمی که متشکل از اقوام مختلف باشد و ساختار های استندرد یک حزب را عملی کرده باشد در افغانستان وجود ندارد. او همچنان افزود، احزاب سیاسی افغانستان مثل یک خانه کهنهء هستند که تهداب آن از هم گسسته و نیاز به ترمیم اساسی دارد.

مبارک شاه شهرام، فعال جامعه مدنی، گفت با موجودیت تعداد زیادی از احزاب سیاسی در کشور و علاقمندی اکثریت جوانان به سیاست، پیوستن آنان به احزاب اندک میباشد. آقای شهرام با تایید سخنان آقای شفق خواتی افزود که احزاب سیاسی در دو دهه اخیر در افغانستان بیشتر ازینکه در بحران زدایی نقش داشته باشند، در بحران زایی نقش داشته اند.

در اخیر، محصلین و اشتراک کننده گان در مناظره نیز پرسش های خود را از مهمانان در مناظره پرسیدند و با استادان و کارشناسان پنل مناظره به بحث و گفتگو پرداختند.

اینرا هم چک کنید

واژه “زن” را کمی درست بخوان

فریبا اکبری، دانش آموخته خبرنگاری دانشگاه هرات سرچشمه واژه زن انسانیت است، نه ضعیفه، نه …