به منظور دریافت عوامل آزار و اذیت جنسی و راه های مبارزه با آن، مناظره ی میان تعداد 50 تن از محصلان دانشگاه های ولایت پروان در تالار کنفرانسهای دانشگاه خصوصی دانش تدویر یافت .
این مناظره، ابتداء با تلاوت قرآن عظیم الشان آغاز و با اشتراک سه تن از کارشناسان امور اجتماعی و دینی هر یک استاد سلیمان محمدی، استاد دانشگاه دانش، محمد صابر صفار، کارشناس مسایل اجتماعی و فعال مدنی، و بانو وحیده شهکار، فعال حقوق زن، ساعت 1:30 بعد از ظهر آغاز الی 4:30 بعد از ظهر ادامه یافت.
غلام صدیق صدیق مشاور علمی دانشگاه دانش درین خصوص صحبت نموده ضمن ابراز سپاس و قدردانی از گاهنامه فانوس خواستار تدوام همچو برنامه های مفید در ولایت پروان شد.
درین مناظره در حدود بیشتر از 50 تن از دانشجویان رشته های مختلف اعم از دختران و پسران اشتراک ورزیده بودند که بیشرترین شان را محصلان رشته حقوق و علوم سیاسی تشکیل میداد.
در جریان این مناظره؛ موضوع از سوی گرداننده معرفی و متعاقباً اشتراک کننده گان نظریات و سوالات شان را پیرامون موضوع متذکره ابراز داشتند و درنتیجه چند راهکار عملی برای زدودن آزار و اذیت جنسی از سوی محصلان اشتراک کننده مطرح شده و پیرامون آنها بحث و گفتگو همه جانبه صورت گرفت که ذیلاً به آنها اشاره به عمل می آید:
• رعایت اصول حجاب از سوی دختر خانم ها و زنان
• تدویر ورکشاپ های آموزشی پیرامون موضوع مقابله با آزار و اذیت جنسی برای خانم ها و پسران زیر سن 18 سال
• ترتیب کودهای جزایی برای متخلفین از سوی حکومت و تطبیق آن
• تصویب و توشیح قانون ازدواج به زودی از سوی پارلمان و ریاست جمهوری
• تعدیل قانون رسانه های همگانی جهت جلوگیری از نشر سریالهای مبتذل منع ترویج فرهنگ غیر اسلامی
• اجرای تحقیقات از سوی محصلان پیرامون موضوع مورد بحث
این ها مواردی اند که در جریان مناظره متذکره از سوی مشترکین برنامه و کارشناسان مورد تاکید بیشتر قرار گرفته و تصمیم بر آن شد تا ننتیجه این مناظره از طرق مختلف به سمع مسوولین مربوطه و نهاد های قانون گذار در کشور رسانیده شود تا بتوان آزار و اذیت جنسی را از جامعه دور ساخته و فضای اجتماعی امن و عاری از هر نوع خشونت را برای زنده گی بهتر و آرام تر برای دختران و پسران فراهم ساخت.
از جریان و فورمه های ارزیابی چنین استنباط شد که محصلان هر چه بیشتر علاقمندی برای تدویر همچو مناظره ها را بیشتر تقاضا داشته و خواهان تدویر برنامه های مناظره پیرامون موضوعات مختلف اند.
آنان علاقه بیشتر شان را برای تدویر این برنامه ها نشان داده و نیز یاد آور شدند که برای تقویه فرهنگ مناظره تدویر این برنامه ها موثر و در ارتقای سطح علمی شان نقش مهمی را ایفا مینماید.
در اخیر موضوع با جمع بندی کلی از سوی گردانندۀ مناظره، و دعائیه خیر به بارگاه ایزد منان و صرف ناشتا اختتام یافت.