ارسالی عباس
این نرم افزار بسیار مفیدی است برای ساختن یک کامپیوتر مجازی درون کامپیوتر تان . می توانید هر سخت افزاری که می خواهید (البته پائین تر از سطح سخت افزار های کامپیوتر خودتان) برای آن انتخاب کنید ، روی ان سیستم عامل نصب کنید ، درایو های مجازی برای آن بسازید و… .
محیط این نرم افزار بسیار ساده و کار کردن با آن بسیار راحت است .
روی New کلیک کنید .
پنجره ای با نام New Virtual Machine Wizard باز می شود ، Next را بزنید . در پنجره باز شده می توانید انتخاب کنید که کامپیوتر مجازی بسازید یا تغییراتی در کامپیوتر های مجازی قبلی بدهید .
ما حالت تنظیمات پیش فرض و قرار دادی را برای ساخت ماشین مجازی استفاده می کنیم . یعنی گزینه ی : Use default setting to create a Virtual Machine . next را بزنید .
در اینجا آدرس محلی که می خواهید فایل کامپیوتر مجازی تان در آن باشد را بدهید و اسم آن را نیز تعیین کنید . Next را بزنید در صفحه توجه داشته باشید که گزینه When I click finish,open Setting فعال باشد . حالا finish را بزنید .
پنجره ای باز می شود با نام Setting for … (به جای … نام کامپیوتر مجازی را می نویسد).
قسمت های مختلفی در این پنجره مشاهده می کنید که مختصر آنها را توضیح می دهم :
File Name : همان طور که از اسمش پیداست می توان نام فایل را تغییر داد .
Memory : حافظه کامپیوتر مجازی را تنظیم می کند . اما همیشه کمتر از رم شما خواهد بود ، مثلا رم من 256 است (حالا دروغ چرا ؟ رم من 255.132 است) اما رم کامپیوتر مجازی ام را یشتر از 204 نمی توانم انتخاب کنم :
Hard Disk : شما با این قسمت می تواند هارد خود را با هر حجمی که می خواهید (البته کمتر از حجم فضای خالی درایئ مورد نظر) درست کنید .
اگه هارد مجازی با پسوند *.vhd دارید که می توانید virtual hard disk file را انتخاب کنید و آدرس آن را بنویسید ، اما ما که نداریم باید Virtual disk Wizard رو بزنیم .
پنجره ای با همین نام باز می شود . Next را بزنید. (معذرت می خوام زیاد این جمله ذر طول متن تکرار خواهد شد : Next را بزنید )
چون ما می خواهیم یک هارد دیسک بسازم و نمی خواهیم که ویرایشی انجام دهیم پس Create a New Virtual Disk را انتخاب و سپس Next را زنید .
باز چون می خواهیم هارد دیسک بسازیم پس A Virtual Hard Disk را انتخاب کنید و Next را بزنید .
حالا مسیر هارد دیسک مجازی رو مشخص کنید . و next را بزنید .
بهترین حالت از نظر حجم و … برای هارد دیسک ما حالت Dynamically expanding (Recommended) است ، پس همین را انتخاب کنید و Next را بزنید .
حالا حجم آن را مشخص کند ، حد اکثر حجم را در بالای TextBox نوشته اما اغلب تا اون حد نمیشه هارد مجازی درست کرد ! بهتره که حجمش رو کم بگیرین .
Next و بعد Finish را بزنید . پیامی که نشان می دهد Virtual hard disk با موفقیت ساخته شده ظاهر می شود .
حالا توی قسمت virtual hard disk file ، آدرس هارد مجازی خود را بنویسد .
CD/DVD Drive و Floppy Disk : هر دو یک گزینه دارند که نشان می دهد CD/DVD Drive و Floppy Disk در کامپیوتر مجازی وجود داشته باشد یا خیر . هر دو را فعال کنید (در خالت پیش فرض هر دو فعال هستند)
PORT ها :
COM1 : ورودی com1 را مشخص می کند . برای تطبیق آن با کامپوتر خودتان ، Physical serial port و COM1 را انتخاب کنید .
برای COM2 و LPT1 هم همین تغییرات را اعمال کنید . برای LPT1 به جای Physical serial port ، قسمتی به نام physical parallel Port وجود دارد .
Networking : تنظیمات مربوط به شبکه است .
Sound : همان حالت پیش فرض ، فعال بودن Enable sound card خوبه . چون کارت صدا می خواهیم .
Mouse : چون سیستم عاملی نصب نیست ، اصلا ماوس کاربردي در ماشین مجازی ما ندارد . پس تنظیمات آن قابل دسترسی نیست .
Share folder : باز هم باید سیستم عامل نصب باشد .
Display : تنظیمات صفحه نمایش .
Close : گزینه هایی که برای خروج وجود دارد .
حالا OK را بزنید تا تغییرات اعمال شود .
بر می گردیم به صفحه اصلی Virtual PC . آیکونی با همان نام کامپیوتر مجازی تان وجود دارد که اگر روی آن کلیک کنید روشن می شود . حالا می توانید روی آن سیستم عامل نصب کنید .
مزایا و معایب :
مهمترین عیبی که دارد این است که سرعت پائین تر و حجم کمتری نسبت به کامپیوتر خودتان دارد .
و مزیت خوبی که دارد ین است که اگر می خواهید آموزش نصب ویندوز (و…) را یاد بگیرید و می خواهید سیستم عامل خودتون مشملی براش پیش نیاد ، یا اگه زیادی کنجکاو هستید و می خواهید ببینید اگه مثلا فایل shell32.dll یا مثلا lsass.exe پاک بشه چی میشه برا تون برنامه مناسبی است . (البته روی کامپیوتر خودتون پاک نکنید اما روی کامپیوتر مجازی تون دیگه هر کاری خوستید بکنید )
راستی ه چیزی هم بگم که : اگه می خواهید ویندوز و… روی کامپیوتر مجازی ون نصب کنید حجم هاردش رو بالای 1GB بگیرید .