كرامت اكتسابي

ارسالی: محب الله سلام

مراد، كرامتي است كه در اثر تلاش مخلصانه در مسير «حيات طيّبه» به دست مي آيد. اساس كرامت اكتسابي (ارزشي)، تقوا و پرهيزگاري است. كرامت اكتسابي، داراي مراتب است.
در نگاه پيامبراعظم (ص) كرامت انسان، هم منشأ حق است و هم تكليف. از اين رو، انساني كه از حّقِ كرامت بهره مند است، نه تنها ديگران وظيفه دارند كرامت او را پاس بدارند، كه خود او نيز به حفظ كرامت خويشتن مكلف است و اجازه ندارد تن به ذلت و خواري دهد.
از ديدگاه قرآن كريم همه نيروهاي نهفته در وجود انسان، مقتضي كرامت ذاتي اوست. مادام كه انسان در مسير كمال حركت كند از حق كرامت، برخوردار است. انساني كه گوهر گرانبهاي كرامت خود را ارزان نفروشد، قرآن او را مي ستايد وكسي كه درصدد طغيان و هواپرستي بر آيد و توانايي خود را در مسير انحراف به كار بگيرد، نه تنها كرامت ندارد، بلكه به آن دليل كه كرامت انساني را مخدوش مي سازد، مجرم و مستحق كيفر است. به همين دليل عملكرد فرعون و فرعونيان ـ كه مردم را به دو گروه ممتاز و غير ممتاز تقسيم كردند و اصل كرامت عام و شامل انساني را ناديده گرفتند ـ در قرآن كريم مذمت شده است. بر اين اساس در نظام حقوق بشر الهي اسلام، همه انسانها در برخورداري از زمينه هاي حيات طيبه انساني و امكان برخورداري از شرايط كمال آدمي، يكسان هستند.

درباره muhibullah salam

اینرا هم چک کنید

فرصت اشتراک در رقابت مقاله نویسی مجله فانوس

به اطلاع تمامی جوانان قلم بدست که خواهان اشتراك در بزرگترین رقابت مقاله نویسی باشند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *