فواید روغن زیتون

ارسالی: آسیه

می‌گویند هنگامی که خشم خداوند که در طوفان نوح ظاهر شده بود فروکش کرد، کبوتری که شاخه زیتونی به منقار داشت، پدیدار گشت و همه جا را صلح و آرامش فراگرفت. شاید به همین دلیل است که روغن برآمده از این درخت نیز دعوت کننده بدن به آرامش است.
هزاران هزار سال است که انسان از میوه‌های درخت زیتون روغنی استخراج می‌کند که به سلطان روغن‌های گیاهی موسوم است و علاوه بر پخت و پز، در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی، صابون، صنایع دارویی و حتی به عنوان سوخت برای چراغ‌های قدیمی استفاده می‌شود. خواص جادویی نهفته در روغن زیتون به‌حدی است که تنها گذر زمان و پیشرفت هر‌چه بیشتر علم می‌تواند از‌ آن پرده بردارد. شاید شگفت‌آورترین نکته این روغن آن است که می‌گویند خوردن یک قاشق روغن زیتون در روز از بروز بسیاری از مشکلات جسمی جلوگیری می‌کند. به طوری که حتی در روایتی از پیامبر گرامی اسلام نیز آمده‌ است که زیتون بخورید و روغن آن را به بدن بمالید که هفتاد مرض را شفا می‌بخشد.

خواستگاه روغن زیتون
درخت زیتون، بومی ناحیه مدیترانه است. درختی به ارتفاع 3 متر که در شرایط مساعد رشد، طولش به 12 متر و قطر تنه‌اش به 3 متر هم می‌رسد. در فصل بهار گل داده و میوه آن در اواخر تابستان می‌رسد که در این زمان رنگ آن سبز است اما به تدریج بنفش، قهوه‌ای و سپس سیاه می‌شود به‌طوری که در اواخر پاییز-زمان برداشت میوه-رنگ آن به کل تیره است.
شواهد نشان می‌دهد که در عصر نوسنگی در حدود 8000 سال قبل از میلاد مسیح، مردم میوه‌های زیتون وحشی را برای خوردن می‌چیدند. اما نخستین کسانی که توانستند از آن روغن بگیرند، مردمان تمدن مینون (تمدنی یونانی در عصر برنز در نواحی مدیترانه) در 3500 سال قبل از میلاد مسیح بودند. این مردمان گوشت له شده میوه زیتون را داخل ظروف بزرگی می‌ریختند و به آن دست نمی‌زدند. پس از مدتی روغن در قسمت بالای ظرف جمع می‌شد. پس از جدا کردن آن روغن با ارزش که برایشان منشأ ثروت محسوب می‌شد، آب و تفاله زیتون را از انتهای ظرف خارج می‌کردند. می‌توان گفت که روش تهیه امروزی روغن زیتون کمی شبیه به همان زمان‌هاست. به این ترتیب که در صنعت ابتدا میوه زیتون را ریز خرد کرده تا به صورت خمیری در‌آید. این خمیر را با آب مخلوط کرده و داخل دستگاه سانتریفوژ می‌ریزند. در این دستگاه ضمن چرخش با سرعت زیاد، روغن زیتون از بقیه مواد جدا می‌شود. به بیانی دیگر، در تهیه این روغن حتی در عصر افزودنی‌های شیمیایی نیز به مانند گذشته‌ها از هیچ ماده خارجی به جز آب استفاده نمی‌شود.

درباره asia

اینرا هم چک کنید

فرصت اشتراک در رقابت مقاله نویسی مجله فانوس

به اطلاع تمامی جوانان قلم بدست که خواهان اشتراك در بزرگترین رقابت مقاله نویسی باشند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *