ارسالی ستاره
بسیاری در مورد سوار كردن كامپیوتر و یا خرید یك كامپیوتر آماده سر دوراهی قرار دارند.آنها میدانند كه اگر خودشان سیستم را سوار كنند از مزایای بسیاری برخوردار خواهند شد، اما اگر این عمل با شكست مواجه شود، تمام هزینه و تلاشی كه برای مونتاژ كامپیوتر صرف كردهاند به هدر میرود.
بسیاری در مورد سوار كردن كامپیوتر و یا خرید یك كامپیوتر آماده سر دوراهی قرار دارند.آنها میدانند كه اگر خودشان سیستم را سوار كنند از مزایای بسیاری برخوردار خواهند شد، اما اگر این عمل با شكست مواجه شود، تمام هزینه و تلاشی كه برای مونتاژ كامپیوتر صرف كردهاند به هدر میرود.سوار كردن سیستم، همچون هر مقوله دیگری كه در دنیای كامپیوتر مطرح است به عواملی بستگی دارد كه اگر این عوامل رعایت گردد و درست و به موقع به كار برده شود، میتوان به نتایج مطلوبی چون درست كردن یك سیستم دلخواه، صرفهجویی در هزینهها و آشنایی بیشتر با فناوریهای كامپیوتری دست پیدا كرد.اما چه مواردی میتوانند مونتاژ یا سوار كردن یك سیستم را موفق سازند؟
●ابزار و مهارتهای مورد نیاز
اولین چیزی كه هنگام سوار كردن سیستم باید مدنظر قرار داد این است كه آیا شما از مهارت لازم برای این كار برخوردار هستید یا خیر؟ در حقیقت مهارت، حرف اول را میزند. پس از آن كه از داشتن مهارت كافی برای سرهم كردن سیستم مطمئن شدید دیگر نباید نگران تهیه ابزار باشید، چون برای سرهم كردن سیستم جز تعدادی ابزار اولیه و ساده به ابزار دیگری نیاز نیست.برای مثال شما به ابزاری مانند لحیم، ولتسنج و… نیاز ندارید، چون قرار نیست كه برد مدار یا مادربرد سرهم كنید بلكه یك سری مدار و قطعات آماده را باید به هم وصل كرده و كامپیوتر دلخواهتان را به وجود آورید.برای سر هم كردن سیستم به ابزار سادهای مانند پیچگوشتی دو سو و چهارسو، انبردست و دمباریك احتیاج دارید.مچبند ضد الكتریسیته ساكن هم میتواند در لیست ابزاری كه برای سر هم كردن سیستم تهیه میكنید قرار گیرد.البته میتوان از این مچبند استفاده نكرد، اما در آن صورت باید حواستان دائما به تخلیه الكتریسیته ساكن موجود در بدنتان باشد.مچبندهای ضدالكتریسیته ساكن قیمت زیادی ندارند، اما مقدار كمی الكتریسیته ساكن میتواند موجب سوختن مادربرد و cpu شما (كه از گرانترین اجزای موجود در كامپیوتر هستند.) شود.به همین دلیل نیز باید قبل از دست زدن به هر كدام از قطعات داخل كامپیوتر، الكتریسیته خود را تخلیه كنید. یكی از مسائل دیگری كه هنگام سرهم كردن یك سیستم باید به آن توجه كنید مطالعه دقیق دفترچه همراه هر قطعه و دنبال كردن دستورالعملهای ذكر شده در آن است.امروزه مستندات دقیق و كاملی همراه هر قطعه ارائه میشود به گونهای كه كاربر مبتدی میتواند با تكیه بر دستورالعملهای موجود در آنها از كمك افراد دیگر بینیاز باشد.
●قطعات مورد نیاز
هر كامپیوتر یك <سیستم> به حساب میآید. همانطور كه میدانید هر سیستم مجموعهای از قطعات مختلف است كه با هم كار میكنند تا وظایف خواسته شده از آن سیستم كامپیوتری خصوصا برای یك كاربر بستری پیچیده به نظر میرسد، اما در واقع چنین نیست. قطعاتی كه برای سر هم كردن یك كامپیوتر نیاز دارید، عبارتند از: مادربرد، CPU ، RAM ، درایور هارد، درایو CD-RAM ، كارت تصویر و كارت صدا <البته برخی از كاربران از كارت تصویر و كارت صدای onboard استفاده میكنند و چنین كاربرانی نیاز به كارت صدا و یا كارت تصویر جداگانه ندارند>، یك یا دو فن (به غیر از فنی كه همراه cpu است)، مانیتور، صفحه كلید، ماوس، درایو فلاپی و تعدادی كابل.به این ترتیب بین ۱۰ تا ۱۲ قطعه برای سر هم كردن یك كامپیوتر كافی است و تنها چیزی كه شما نیاز دارید آشنایی با نحوه اتصال این قطعات به یكدیگر است. دانستن الكترونیك درون هر قطعه به دردتان نمیخورد، چون قرار نیست كه شما آن قطعه را بسازید.
●نگران چه چیزی باشیم؟
پس از كسب مهارت، تهیه قطعات و لوازم موردنیاز، آیا باز هم جایی برای نگرانی وجود دارد؟بسیاری از كاربران دوست دارند بدانند سوار كردن یك سیستم چه مزایایی برایشان دارد، آنها بیشتر نگران این موضوع هستند كه آیا فواید حاصل از سوار كردن سیستم به زحمتی كه برای آن كشیده میشود میارزد یا خیر. در پاسخ به چنین كاربرانی باید ابتدا از آنها پرسید كه هدفشان از سر هم كردن سیستم چیست؟ازجمله اهدافی كه اكثر كاربران به آنها اشاره میكنند میتوان از صرفهجویی در هزینه، كسب تجربه در زمینه مونتاژ سیستم، ایجاد سیستمی برای انجام اهداف خاص و آگاهی از آنچه كه واقعا در درون كامپیوتر وجود دارد نام برد. هر یك از این اهداف به جای خود قابل تامل است و میتواند هدف مهمی برای كاربر به حساب آید. كاربری كه دارای وقت و مهارت كافی است میتواند با درست كردن سیستم دلخواه خود از تمام اهداف بالا یكجا بهرهمند شود.او میداند كه چگونه سیستم خود را ارتقا دهد و اگر قطعهای خراب شد، جای آن كجاست و چگونه آن را تعمیر كند.در میان اهدافی كه در بالا برای مونتاژ سیستم ذكر شد، صرفهجویی در هزینهها از كم اهمیتترین آنها است. چون امروزه فروشگاههای كامپیوتری بسیاری وجود دارند كه با گرفتن مبلغ اندكی (۱۰ تا ۱۵هزار تومان) كار مونتاژ كردن قطعات را برای كاربر انجام میدهند.به این ترتیب با وجود چنین شرایطی نمیتوان بر هدف مذكور تاكید كرد. اما اهداف دیگری چون ایجاد یك سیستم دلخواه برای آن كه بتواند اهداف خاصی را انجام دهد و آگاهی از آنچه كه در درون كامپیوتر وجود دارد ازجمله اهداف بسیار مهم در كار مونتاژ به حساب میآیند.وقتی برای اولین بار عمل مونتاژ را انجام میدهید در حین این كار اطلاعات و دانش بسیاری كسب میكنید. شما ناچار هستید كه با هر قطعه، عملكردها و خصوصیاتش آشنا شوید. همچنین سیستم مونتاژ شده میتواند دقیقا نیازی را برآورده كند كه به دنبالش هستید.برای مثال اگر شما كارهای گرافیكی سطح بالا انجام میدهید، سیستمی كه میبندید با سیستمی كه برای انجام عملیاتهای ریاضی پیچیده مونتاژ میشود تفاوت خواهد داشت.
●چند توصیه
-۱گارانتی را فراموش نكنید: از آنجایی كه شما برای اولین بار است كار مونتاژ را انجام میدهید، برخورداری از گارانتی برای تمام قطعات، یك امر ضروری به حساب میآید. همچنین محصولاتی را تهیه كنید كه از پشتیبانی فنی شركتهای تولیدكننده برخوردار هستند. پشتیبانی فنی میتواند از طریق تلفن، اینترنت و یا سایر امكانات ارائه شود.اگر در حین سر هم كردن سیستم، قطعهای بسوزد میتوانید با تكیه بر گارانتی، آن را مجددا تهیه كنید. همچنین اگر پس از آن كه سیستم را سر هم كردید قطعهای كار نكرد و یا عملكرد كلی سیستم دچار مشكل شد میتوانید با بخش پشتیبانی فنی یك قطعه و یا قطعات مختلف تماس گرفته و ایراد به وجود آمده را شناسایی و بر طرف سازید.
-۲سازگاری قطعات مهم است: با یك هزینه مشخص میتوان سیستمهای مختلفی را به وجود آورد، چون در بازار شما برای هر قطعه جایگزینهای بسیاری را پیدا میكنید كه قیمتشان با هم یكی است. در چنین مواقعی باید قبل از هر چیز از سازگاری قطعات مختلفی كه انتخاب میشوند، مطمئنشوید. وقتی قطعهای را انتخاب كردید، مدل و نوع آن درباره قطعات دیگری كه انتخاب میشوند، تصمیم میگیرد. میزان این تصمیمگیری درباره قطعات مختلف متفاوت است.
●سخن آخر
مونتاژ سیستم برای كاربرانی كه به دنبال شناخت قطعات سیستم هستند و یا افرادی كه میخواهند سیستمهای اختصاصی به وجود آورند پروژه مهمی به حساب میآید. اگر در منزل قطعات كامپیوتری بدون استفادهای وجود داشته باشد میتوان با تهیه چند قطعه دیگر و مونتاژ آنها سیستم كارآمدی به وجود آورد. چنین اقدامی یك حركت هوشمند به حساب میآید و میتواند فواید بسیاری برای شما داشته باشد. اما اگر در مونتاژ سیستم شتاب به خرج داده و ناآگاهانه عمل كنید در آن صورت خود را به مخمصهای گرفتار میكنید كه چیزی جز یك خاطره ناخوشایند به همراه ندارد.
نویسنده: امیرحسین كریمی رادمردی