ارسالی عباس
يافتن ويدئو پروژكتور خوب آسان تر آن است كه تصور مي كرديد . هزاران ويدئو پروژكتور در حال حاضر در بازار وجود دارد ، اما مي توانيد با استفاده از اين راهنماي خريد تا بهترين مدل براي نيازهاي ارائه مطلب شما مشخص شود . همه آن چيزي كه نياز داريد ، جواب به اين 4 سوال ساده است ؟
چه رزوليشني نياز دارم ؟
چه ميزان بايد روشنايي باشد ؟
آيا وزن و قابليت حمل آسان مهم است ؟
چقدر بايد هزينه كنم ؟
بعد از مرور كلي اين موارد اساسي ، به دنبال ويدئو پروژكتور تان بگرديد .
سپس ، مي توانيد ليست انتخاب هايتان را ساده تر و محدود تر كنيد و سپس به موارد و قابليت هاي كليدي ديگر بيانديشيد . اين مساله به شما كمك خواهد كرد مشخص كنيد محصولاتي كه از ليست ، فاقد مشخصات موردنظرتان هستند . بعضي از اين قابليت ها احتمالا براي شما خيلي مهم اند ، پس آن ها را با دقت بررسي آن كنيد .
بعد از تهيه ليست ويدئو پروژكتورهاي موردنظر ، مي توانيد مشخصات جزئي هركدام را هم نگاهي بياندازيد.
يافتن ويدئو پروژكتور خوب آسان تر آن است كه تصور مي كرديد . هزاران ويدئو پروژكتور در حال حاضر در بازار وجود دارد ، اما مي توانيد با استفاده از اين راهنماي خريد تا بهترين مدل براي نيازهاي ارائه مطلب شما مشخص شود . همه آن چيزي كه نياز داريد ، جواب به اين 4 سوال ساده است ؟
چه رزوليشني نياز دارم ؟
چه ميزان بايد روشنايي باشد ؟
آيا وزن و قابليت حمل آسان مهم است ؟
چقدر بايد هزينه كنم ؟
بعد از مرور كلي اين موارد اساسي ، به دنبال ويدئو پروژكتور تان بگرديد .
سپس ، مي توانيد ليست انتخاب هايتان را ساده تر و محدود تر كنيد و سپس به موارد و قابليت هاي كليدي ديگر بيانديشيد .
اين مساله به شما كمك خواهد كرد مشخص كنيد محصولاتي كه از ليست ، فاقد مشخصات موردنظرتان هستند . بعضي از اين قابليت ها احتمالا براي شما خيلي مهم اند ، پس آن ها را با دقت بررسي آن كنيد .
بعد از تهيه ليست ويدئو پروژكتورهاي موردنظر ، مي توانيد مشخصات جزئي هركدام را هم نگاهي بياندازيد.
راهنماي خريداران براي خريد ويدئو پروژكتور : رزوليشن
مقدار اطلاعاتي كه كه مي تواند بر روي صفحه در هر زمان نشان داده شود ، با رزوليشن ويدو پروژكتور مشخص مي شود . رزوليشن به عبارت ساده ، به تعدا پيكسل هايي گفته مي شود كه ويدئو پروژكتور براي خلق تصوير استفاده مي كند . پيكسل هاي بيشتري كه استفاده شوند ، به معني رزوليشن بالاتر است .
رزوليشن معمولا با2 روش بيان مي شود ، مثل 1024 در 768 ، كه اولين شماره ، تعداد پيكسل هاي افقي تصوير و دومين عدد ، نشان دهنده ي تعداد پيكسل هاي عمودي تصويراست .
رزوليشن به روش ديگري هم بيان مي شود ، مثلا 1024 در 768 به نام XGA بيان مي شود . اين روش نامگذاري ابتدا براي مانيتورهاي كامپيوتر استفاده مي شده اما در بين ويدئو پروژكتور ها هم گسترش يافته است . اگرچه دليل خوبي براي استفاده از اين روش است ، اينكه بخاطرسپاري اين نامها آسان تر از حفظ كردن اعداد است . رزوليشن هاي معمول را در اين مقاله بحث خواهيم كرد .
هنگام صحبت از رزوليشن هاي ويدئو پروژكتور ، معمولا رزوليشن اصلي (native ) بيان مي شود . اگر رزوليشن اصلي يك ويدئو پروژكتور 1024 در 768 پيكسل باشد ، به اين معني است كه مقدارهاي واقعي پيكسل هاي فيزيكي در صفحه 1024 پيكسل افقي و 768 پيكسل عمودي است .
چه رزوليشني نياز دارم ؟
ويدئو پروژكتورهاي با رزوليشن هاي بالا ، نسبت به وپدئو پروژكتورهاي با رزوليشن پايين تر ، قادرند جزئيات بيشتري از تصوير را نشان دهند. چون پيكسل هاي بيشتري براي ايجاد تصوير استفاده مي شوند ، خود هر پيكسل ، كوچكتر مي شود بنابراين خود پيكسل ها كمتر ديده مي شوند ، البته پول بيشتري براي رزوليشن بالاتر بايد بپردازيد .
ويدئو پروژكتورهاي با رزوليشن پايين تر ، خيلي ارزان تر هستند و مي توانند تصويري ايجاد كنند كه به روشني و جذابيت وپدئو پروژكتورهاي با رزوليشن بالا باشد . جز براي مواردي كه نياز داريد جزئيات تصوير را به خوبي ببينيد . وپدئو پروژكتورهاي با رزوليشن پايين تر انتخاب بهتري خواهند بود براي زماني كه قيمت برايتان خيلي مهم است .
انتخاب هاي رزوليشن
بعضي از رزوليشن هاي معمول ، اين 4 نوع هستند :
SVGA يا 800 در 600 – ويدئو پروژكتورهاي SVGA مناسب اند براي آنهايي كه محدوديت بودجه دارند ، هرچند قيمت ها هر روزه بطور چشمگيري رو به كاهش است. هرچند بيشتر كامپيوتر ها رزوليشن هاي بالاتري را خروجي مي دهند ، SVGA مي تواند انتخابي خوب براي ارائه مطالب PowerPoint و نرم افزارهاي ديگر كه خيلي به جزئيات وابسته نيستند ، باشند .
XGA يا 1024 در 768 پيكسل – قيمت ويدئو پروژكتورهاي XGA در چندساله اخير بسيار پايين آمده و تقريبا استانداردي براي ويدئو پروژكتورهاي اقتصادي شده اند . بيشتر كامپيوتر ها خروجي XGA اصلي مي دهند ، بنابراين با تطبيق ويدئو پروژكتور XGA با كامپيوترتان مطمئن باشيد كه هيچ جزئياتي را از دست نخواهيد يافت .
SXGA يا 1280 در 1024 – ويدئو پروژكتور SXGA داراي رزوليشن بالايي هستند و قيمت بالاتري هم دارند . اين محصولات هدف كاربران خصوصي و سطح بالايند و كابران workstation هستند . معمولا براي كنترل و فرمان ، مهندسي و نرم افزارهاي CAD/CAM استفاده مي شوند كه پيكسل هاي ريز و لبه هاي جزئيات ، مهم ترند .
SXGA+ يا 1400 در 1050 پيكسل – ويدئو پروژكتورهاي SXGA+ در حال محبوب تر شدن هستند و چندين انتخاب هاي خوب هم در اين رده هستند . رزوليشني مناسب عكس هاي داراي جزئيات زياد و داده هاي گرافيكي و رزوليشني فوق العاده براي نمايش متن و ارائه هاي PowerPoint خواهد بود.
UXGA يا 1600 در 1200 پيكسل – UXGA براي نرم افزارهايي كه رزوليشن خيلي بالا و جزئيات و اطلاعات زياد دارند ، مناسب اند . اين ويدئو پروژكتورها خيلي گران هستند و كه رنج زيادي از تجهيزات كامپيوتري را پشتيباني مي كند . نسبتا ويدئو پروژكتورهاي با اين رزوليشن ، به نسبت در بازار كم هستند .
چه رزوليشني براي شما مناسب است ؟
يكي از فاكتورهاي كليدي در انتخاب رزوليشن مناسب , نرم افزاری است که اغلب استفاده می کنید . آیا نیازی به تصویری بسیار دقیق با جزئیات بصری کوچک نياز داريد , یا به دنبال ابزاری برای ارائه مطلب عادی برای متن و گرافیک های کوچک است .
اگر اغلب از سیستم برای ارائه های پاورپوینت , چارت ها , گرافیک ها , صفحه های گسترده اکسل و کارهای تجاری عادی , استفاده می کنید . احتمالا نیازی ندارید تا پول بیشتری برای ویدئو پروژکتوری با رزولیشن بسیار بالا بپردازید . ویدئو پروژکتور با رزولیشن SVGA و XGA عالی اند برای این نوع کاری و بهترین رزولیشن به نسبت قیمت هم هستند.
اما اگر طرح های مهندسی , عکاسی های دیجیتال یا تصاویری دیگر با جزدیات زیاد را ارائه می دهید , احتمالا به ویدئو پروژکتوری با رزوبیشن SXGA یا بالاتر برای ایجاد تصویری قابل قبول برای هدف تان نیاز دارید .
تطبیق دادن کامپیوترتان با وبدئو پروژکتور تان
به ياد داشه باشید که بهترین رزولیشن برای ویدئو پروژکتورتان , همان رزولیشن کامپیوتری است که قصد دارید با آن کار کنید . اگر شما معمولا از کامپیوترهای نوت بوک / لپ تاپ استفاده می کنید که رزولیشن XGA دارند , ویدئو پروژکتوری خواهید خواست که رزولیشن اصلیش همان XGA باشد تا واضح ترین و صاف ترین تصویر را داشته باشید . به طور مشابه , اگر معمولا از کامپیوتری استفاده می کنید که رزولیشن بالاتر از XGA را خروجی می دهد , مثل SXGA+ , بهترین تصویر را زمانی خواهید داشت که از ویدئو پروژکتوری که با همان رزولیشن اصلی , استفاده کنید .
امروزه ویدئو پروژکتورهای موجود در بازار , قادرند تا سیگنال های ورودی را که با رزولیشن اصلی شان متفاوت باشد ، پخش كنند. مثلا می توانید یک کامپیوتر با رزولیشن XGA به یک ویدئو پروژکتور قدیمی با رزولیشن SVGA متصل کنید . ویدئو پروژکتور به طور خودکار , سیگنال های ورودی 1,024 x 768 را به خروجی 800 x 600 اصلی تبدیل می کند . اگرچه , کمی از وضوح و جزئیات , در این پروسه از دست می رود , و درآخر تصویری خواهید داشت که به وضوح و شفافیت زمانی که سیگنال های ورودی با همان رزولیشن اصلی ویدئو پروژکتور باشد , نیست .
این از دست دادن شفافیت در زمانی هم که بخواهید یک کامپیوتر XGA را به ویدئو پروژکتوری با رزولیشن بالاتر SXGA , وصل کنید هم اتفاق می افتد . معمولا تصویری قابل قبول خواهید داشت اما تبدیل ورودی 1,024 x 768 به خروجی 1,280 x 1,024 , بعضی نرمی هایی را هم در تصویر ایجاد می کند.
به پروسه تبدیل فرمت های ورودی مختلف به فرمت خروجی اصلی ویدئو پروژکتور , scaling مي گويند . بزرگ کردن رزولیشن کوچک , upconversion و کوچک کردن تصاویر بزرگ , compression نامیده می شود . بعضی از ویدئو پروژکتورها در scaling خیلی خوب عمل می کنند, بنابراین نتیجه کار , دارای نرمی های کمتری خواهد بود و تنزل کیفیت , تقریبا جزئی است . در بین ویدئو پروژکتورها ، کیفیت scaling بسیار متفاوت هستند و مانند همه تکنولوژی ها , در حال بهتر شدن است . scaling نکته ای قابل توجه است , بنابراین , در صورت امكان, سعی کنید نوع کار را ببینید تا ویدئو پروژکتور را همانطور که می خواهید ازآن استفاده کنید ، ديده باشيد .
وقتی مشخص شد چه رزولیشنی بیشتر با نیازهای شما هماهنگ است , می توانید به دنبال ویدئو پروژکتورهایی با همان رزولیشن باشید که محدووده انتخاب هایتان را کاهش می دهد . لیست تان احتمالا طولانی خواهد بود اما صبر داشته باشید . در زیر فیلترهای دیگری هم هست که لیست تان را کوتاه تر خواههند کرد تا بهتر به نیازهایتان نزديك شود .
راهنماي خريداران براي خريد ويدئو پروژكتور : شدت روشنایی
ویدئو پروژکتورها در طیف وسیعی از نظر ميزان خروجی نورهستند , که با واحد ANSI lumens ( انسی لومنس ) یا بطور خلاصه تر با lumens ( لومنس) بیان می شود . ویدئو پروژکتور روشن تر , دارای انسی لومنس بالاتری است و معمولا گران تر . بر خلاف تصور عام , همیشه روشن تر بهتر نیست . و هیچ راهي برای دانستن بهترین خروجی لومنس نیست . اگرچه فاکتور های مشخص هست تا مطمئن شوید ویدئو پروژکتورتان ، برای نوع کارتان خیلی تاریک یا روشن نباشد .
چیزهایی که باید در نظر بگیرید وقتی روشنایی را انتخاب می کنید
4 نکته مهم در این مورد هست وقتی به دنبال روشنایی ویدئو پروژکتور تان هستید :
چند نفر معمولا در اتاق هستند ؟
این مشخص می کند اندازه ویدئو پروژکتور که برای دید آسان برای هر نفر داشته باشد. هرچه تعداد افراد در یک اتاق بیشتر شود , اندازه تصویر باید افزایش یابد . چون هرچه نور بخواهد در تصویر بزرگتری پخش شود , روشنایی آن کمتر می شود . نور اتاق چقدر است ؟
یک اتاق تاریک بهترین تصویر را صرفنطر از روشنایی ویدئو پروژکتور خواهد داد . اگرچه اکثر ملاقات ها کمی نور لازم دارد برای یادداشت برداری و ارتباط چشمی . اتاقی که چراغ آن خاموش نمی شود یا کلید آن درون اتاق نیست با در جایی است که قابل دسترس نیست , به ویدئو پروژکتور پرنورتر نیاز دارد .
چه نوع پرده ای برای ویدئو پروژکتور هست ؟
این می تواند اثری فوق العاده اي در روشنایی و کیفیت تصویر داشته باشد . بیشتر پرده های ویئو پروژکتور امروزه بازتاب نور خیلی خوبی دارند که سبب می شود حتی ویدئو پروژکتورهایی که نور کمی دارند , در حالت عادی خوب به نظر برسند . اگر اتاق , فاقد پرده ویدئو پروژکتور است , نیاز به ویدئو پروژکتور پرنورتری دارید چون بازتاب نور دیوار بسيار کم است .
4-نوع کارتان چیست ؟
نوع کار مانند آموزش و کارهای گروهی , به شدت روشنایی بیشتری نیاز دارند چون این نوع کارها , همچنین نور بیشتری هم برای یادداشت برداری و ارتباطات متقابل بین افراد دارد . کارهایی که از داده های گرافیکی , عکس ها و ویدئوها استفاده مي كنند ، احتمالا بیشتر در اتاق های کم نورتر پخش خواهند شد , پس به آنچنان خروجی نور نیاز ندارند . اگر ویدئو پروژکتور در جاهای مختلفی استفاده می شود , هم داخل خانه و هم در خارج بخاطر مسافرت , جایی را ملاک قرار دهید که بیشتر استفاده می شود .
در بازارهای امروزی , ویدئو پروژکتورها می توانند با خروجی انسی لومنس به شکل زیر دسته بندی می شوند :
کمتر از 1000 لومنس – کمترین میزان خروجی نور که ویدئو پروژکتورها می دهند که ويدئو پروژكتورهاي در اين رده ، جزو ارزانترین ویدئو پروژکتورها هم هستند . برای نمایش ویدئوهای آموزشی و عکس ها در اتاق های کم نور , ویدئو پروژکتورهایی که در این رده اند , برای این نیازها می توانند مناسب باشند . به یاد داشته باشید , که خروجی روشنایی کم , به این معنی است که می خوهید ارائه تان را در اتاق تاریک یا خیلی کم نور پس تصویر روی پرده با نورهای محدود شده , تصویر بدی نخواهيد شد .
1000 تا 2000 لومنس – این طیف لومنس , تعادلی بین عملکرد و قیمت است . این دستگاه ها برای اتاق کنفرانس هاس تجاری معمولی و استفاده در کلاس ، مناسبند . براي بهترین تصویر، ارائه ها باید در نور کم انجام شوند. یک اتاق کاملا تاریک معمولا ضروری نیست .
2000 تا 3000 لومنس – این نمایان دهنده رنج سطح بالای ویدئو پروژکتورهای قابل حمل و تقریبا قابل حمل است . ویدئو پروژکتورهای در این کلاس , مناسب برای اتاق کنفرانس های بزرگ و کلاس های درس بزرگ هستند . این ها انعطاف پذیری بیشتری با نور محدود شده محیطی مي دهند , چون تصویر به اندازه کافی روشن است , میزان قابل قبولی از نور اتاق بدون آنکه تصویر خراب شود ، قابل تحمل است . این ويدئو پروژكتورها ، همچنين انعطاف پذیری بیشتری در اندازه اتاق مي دهند که چون لومنس کافی برای صفحات بزرگ تر تولید می کنند .
3000 لومنس و به بالا – این ویدئو پروژکتورهای فوق العاده روشن , در چندین کلاس از نطر عملکرد قرار دارند. این دستگاه ها در رنج 3000 تا 12000 انسي لومنس هستند . قيمت اين ويدئو پروژكتورها هم در رنج وسيعي هستند كه بسته به بقيه مشخصات آنها دارد . اين ويدئو پروژكتورها در مكان هاي زيادي هم استفاده مي شوند مانند اتاق هاي كنفرانس ، كلاس هاي آموزشي ، مساجد و … .
راهنماي خريداران ويدئو پروژكتور هاي تجاري : وزن و قابليت حمل
نكنه مهم ديگري كه براي انتخاب يك ويدئو پروژكتور ايده آل نياز داريد ، وزن آن است . اگر معمولا در راه هستيد ، احتمالا سبكترين و قابل حمل ترين دستگاه كه با رزوليشن و روشنايي مورد نظرتان هم تطبيق داشته باشد ، منسب كارتان خواهند بود . دسته بندي ويدئو پروژكتورهاي سبكتر از 7 پاوند ( حدودا 3 كيلو ) در اين رده اند .
اگر گهگاه سفر مي كنيد و همچنين قدرت بيشتري نباز داريد ، ويدئو پروژكتوري كمي سنگين تر ، نيازتان را رفع مي كند . ويدئو پروژكتور هاي بين 7 تا 10 اوند ( حدودا 3 تا 4.5 كيلوگرمي ) مناسب تان است . اين ويدئو پروژكتورها روشن تر و قوي تر از ويدئو پروژكتورهاي زير 3 كيلو است .
اگر قصد مسافرت با ويدئو پروژكتورتان را نداريد ، اما هنوز مي خواهيد دستگاه جديدتان را در محل كارتان ، از كلاس به يك كلاس و روزهاي تعطيل آن را به خانه ببريد و در خانه استفاده كنيد ، ويدئو پروكتورهاي بسيار خوبي در رنج وزني 10 تا 15 پاوند ( حدود 4.5 تا 7 كيلو گرمي ) كه مي توانيد به آنها توجه كنيد.
بالاخره ، اگر مي خواهيد ويدئو پروژكتورتان را در جاي ثابتي استفاده كنيد و نيازي به انتقال آن نداريد ، مي توانيد از مساله وزن بگذريد و به بقيه خصوصيات مثل روشنايي و قيمت و قدرت آن توجه بيشتري كنيد .
راهنماي خريداران ويدئو پروژكتور : قابليت هاي كليدي
تا حالا ليست انتخاب هايتان محدود شده است . با در نظر گرفتن قابليت هاي كليدي كه سازنده ويدئو پروژكتور ارائه مي دهد و دقت به موضوعات زير ، ليست تان را محدودتر كنيد :
لنز زوم (Zoom lens ) : لنز زوم اين امكان را به شما مي دهد كه ويدئو پروژكتور را در جاي راحتي قرار دهيد و اندازه تصوير را تنظيم كنيد . تعداد زيادي از ويدئو پروژكتورهاي قابل حمل ، لنز زوم كم دارند . يك لنز زوم 1.2:1 فقط به شما اين قابليت را مي دهد كه تصوير را تا 20درصد بزرگ كنيد . شما اغلب مي توانيد ويدئو پروژكتور يك يا دو فوت جابجا كنيد و اندازه تصوير مورد نظرتان را داشته باشيد . اگر پرده نمايش ثابت داريد ، حتي رنج كم زوم به شما بسيار كمك خواهد كرد تا اندازه تصوير دقيق تان را تنظيم كنيد . اگر مي خواهيد ويدئو پروژكتورتان را در محل هاي مختلف استفاده كنيد ؛ احتمالا به رنج زوم متنوع تري نياز داريد ، كه به شما انعطاف پذيري بيشتري مي دهد براي انتخاب جا. رنج لنز زوم 1.1:1 تا 2.0:1 و بيشتر . شماره بالاتر ، زوم لنز قويتري دارد .
تصحيح Keystone ( Keystone Correction ) : علاوه بر قابليت لنز زوم ، كاربران بايد فوايد تصحيح Keystone را هم بدانند .اثر Keystone وقتي اتفاق مي افتد كه ويدئو پروژكتور در زاويه اي غير از روبروي پرده نمايش كه نتيجه آن اين است كه تصوير كاملا مربع نخواهد بود . امروزه بيشتر ويدئو پروژكتورها داراي اين قابليت اند كه Keystone عمودي را تصحيح مي كنند ، كه وقتي اتفاق مي افتد كه ويدئو پروژكتورتان روبه پايين يا روبه بالا باشد . بقيه ويدئو پروژكتورها اين قابليت را دارند كهKeystone افقي را هم تصحيح كنند كه وقتي اتفاق مي افتد كه در طرفين تصوير را نمايش دهيد . توجه داشته باشيد كه اعمال تصحيحKeystone معمولا نتيجه اش كمي كاهش جزئيات و شفافيت تصوير است اما مي تواند فوق العاده ارزش داشته باشد كه وقتي ويدئو پروژكتورتان دقيقا نتواند تصويرمربع دهد .
كنتراست (Contrast ) : كنراست نسبتي است بين تاريك ترين و روشن ترين قسمت تصوير . براي داشتن بهترين تصوير و فيلم ، نسبت كنتراست تصوير بهتر است بالا باشد ( 1500:1 يا بالاتر ) . براي گرافيك هاي كامپيوتري و ارائه اطلاعات ، معمولا كنتراست 400:1 بالاست . اگرچه ، نور اتاق بر روي كنتراست تصوير تاثير دارد ، به اين دليل كه تاريكي ها را روشن تر مي كند . با نورپردازي معمول اتاق ها ، ويدئو پروژكتور با كنتراست 400:1 با كنراست 1500:1 تقريبا متمايز است ، ولي بقيه فاكتورها يكسان است . اگر شما ويدئو پروژكتورتان را در اتاقي با نور محدود خوب استفاده كنيد ، خروجي lumen از كنتراست مهم تر است . براي نمايش صحيح گرافيك و ويدئو اگرچه در اتاق تاريك ، كنتراست مهمتر مي شود .
استانداردهاي سيگنال هاي ويدئو : بيشتر ويدئو پروژكتورهاي تجاري ، سيگنال هاي composite video ، S-video و computer/RGB را به عنوان 3 نوع سيگنال استفاده مي كنند . بيشتر ويدئو پروژكتورها همچنين سيگنال هاي YPbPr/YCbCr را هم مي پذيرند . اگرچه ، 2 استاندراد سيگنال كاملا ديجيتالي كهDVI و HDMI هستند . كارت هاي گرافيك كامپيوترهاي جديد ، قابليت خروجي DVI و HDMI دارند كه به كاربراي اين امكان را مي دهند كه سيگنال ها را در همان فرمت ديجيتال نگه دارند و از تبديل ديجيتال به آنالوك جلوگيري مي كنند . اگر مي خواهيد عملكرد بهبود يافته و شما منبع ويدئويي داريد كه خروجي DVI و HDMI مي دهد ، چك كنيد كه كدام ويدئو پروژكتورها ورودي ديجيتال دارند . كه در مشخصات ويدئو پروژكتور به اسم هاي HDMI, DVI-I, يا DVI-D بيان مي شود .
پورت هاي كامپيوتر چندگانه : اگر مي خواهيد چند كامپيوتر يا منبع ويدئويي را در يك زمان به ويدئو پروژكتور وصل كنيد ، مثلا ممكن است بخواهيد يك كامپيوتر نوت بوك و يك كامپيوتر روميزي را از هر2 منبع به دستكاه وصل كنيد و ارائه هاي متوالي يا در يك زمان داشته باشد ، اين قابليت مهمي است . اگر ويدئو پروژكتورتان فقط يك ورودي كامپيوتر دارد ، مجبور خواهيد شد نوت بوك تان را قطع كنيد و در بين كارتان ، كامپيوتر روميزي تان را وصل كنيد . چك كنيد تا مطمئن شويد كه ويدئو پروژكتورتان به اندازه كافي قابليت ارتباطي دارد كه استفاده معمول تان را پشتيباني كند .
راهنماي خريداران ويدئو پروژكتور : قيمت
وقتي محدوده هزينه تان را مشخص كرديد ، توجه داشته باشيد كه قيمت را از فروشنده مطمئن بخواهيد و چون به احتمال زياد قيمت اصلي با قيمت هاي سايت ه و فروشندگان مختلف متفاوت است . براي انتخاب فروشنده هم به دنبال فروشندگاني باشيد كه سابقه خوبي دارند ، خدمات و گارانتي خوبي دارند ، و نظر افراد و شركت هايي كه قبلا از آنها خريدكرده اند را جويا شويد .