تاثیرگذاری جوانان در روند انتخابات

حسین انوش –

افغانستان یکی از کشور های جوانی است که از مجموع 30 میلیون نفر جمعیت تقریبی آن 14 میلیون نفر در سنین 15 الی 30 قرار دارند. درواقع 45 فیصد جمعیت را طبق سرشماری احصایه مرکزی افغانستان جوانان تشکیل می دهند.از میان این 14 میلیون، اکثر بالای آن مشمول جوانانی می شود که یا لسانس و یاهم فارغ صنف دوازدهم می باشند.

بناء پیش اندوخته های من را هم نقش نسل جوان، نسلی که در تاریخ هر کشور تحولات عمده ای در امور اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به وجود آورده اند و سرنوشت ملتها را تغیر داده است، در این برهه ای حساس از تاریخ کشور ما، تشکیل میدهد؛ تا دریابم که جوانان امروز کشور ما که اگر در راستای تصمیم گیری در جوانب مختلف کشور داری،  ترغیب و تشویق شوند به چی پیمانه ای میتوانند برای فردا و آینده ای خودشان و جامعه ای شان موثر واقع شود.

جوانان همان قسم که در خانواده ای شان از مقام و جایگاه خاص برخوردار اند، دراجتماع نیز شآن و جایگاه به خصوص خود را دارند، در حقیقت نقش جوانان در اجتماع در هر بخش اعم از اجتماعی، سیاسی، فرهنگی وغیره بسیار ارزنده و مهم تلقی می شود. بالاخص در جامعه ای افغانستان جامعه ای که نابسامانی ها، ناهنجاری ها و ناملایمات عدیده ای  را پشت سر گذرانیده اند، و از بدوی تشکیل و نامگذاری اش بنام جغرافیای در همین حدود اربعه «افغانستان»؛ تا کنون متاسفانه به ندرت و یا هم بصورت مقطعی توانسته  نفس  تازه از هوای  صلح و همدیگر پذیری را بکشد. بناء دولت افغانستان بیش از همه لزوما به نسل جوان اعم زن و مرد زمینه ی دست یابی را در راستایی تصمیم گیری در خصوص چگونگی اجرای پروسه انتخابات مدنظر داشته باشد؛ مبالغه نخواهد بود که انتخابات پیشرو،  زمانی میتواند عاری از هر گونه تقلب و مبتنی بر اراده ای مردم بصورت شفاف، عادلانه، عمومی، آزاد و سری برگزار گردد که به جوانان نقش بیشتر داده شود زیرا که اکثریت جوانان دراین دوازده سال اخیر که فرصتی نسبی برایشان محیا شده بود به حد اعظم به سعی و تلاش خود شان ملت سازی بکنند  و واقعا عاری از هرگونه امتیاز و تعصب باهم بسیج شوند و از نواقص دولت یا حکومت فعلی انتقاد کنند و راهکار ارائه نمایند؛ که شاهد تظاهرات و اجتماعات مسالمت آمیز مردمی شان در این اواخر هستیم.

 بناء نقش جوانان در انتخابات آینده ی ریاست جمهوری کشورکه  به موجب قانون به 16 حمل سال 1393 هجری خورشیدی آغاز و به حکومت خسته کن حامد کرزی پایان خواهد داد بسیار مهم و حیاتی میباشد. انتخاباتی که از ابعاد مختلف برای چگونگی اجرای آن بصورت آزاد، عمومی و سری نگران کننده است، اعم از بعد امنیتی، و هم از بعد تقلب در این خصوص. امنیت که در ذات خود به مثابه ای قلب برای استمرار حیات یک کشور می باشد می تواند انتخابات را از هرگونه سوء استفاده و تقلب باز دارد و از منجلاب نگرانیها بکشاند.

و این آرمان برعلاوه ی تامین امنیت در تمام ساحات کشور، به انسجام، وحدت و همدلی جوانان به بار خواهد نشست. با حضور حماسه آفرین جوانان در پروسه های ملی، مخصوصا انتخابات، چه بعنوان انتخاب شونده و چه بعنوان انتخاب کننده، این آرزوها و آرمانها می توا‍ند تاریخی ترین حماسه ی تاریخ افغانستان مدرن باشد.

درباره Anosh

اینرا هم چک کنید

کارگاه آموزشی فن سخنرانی از طرف مجله فانوس در شهر کابل برگزار شد

مجله فانوس در ادامه  برنامه های آموزشی خود، کارگاه آموزشی یک روزه پیرامون فن سخن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *