ارسالی: فیروزه احمدی
تکنالوژی نوین همچوموبایل، کمپیوتر، انترنت، سایت های انترنتی…وغیره وسیله های تسهیلات کاری، همه وهمه صرف برای سرعت بخشیدن کار، تسهیل کار، صرفه جویی ازوقت، جلـوگیــــری ازخستگی های کاری وجلوگیری از زحمات فزیکی برای بشریت عرضه گردیده است.
بعضی ازجوانان کشورما موبایل، کمپیوتر وانترنت را وسیله ای برای خــوش گــذرانی و وقــــت گذرانی وخلاصه یک بازچهء عادی می پندارند، که این مفکورهء جوانان غیرمعقول به حساب می آید.
اکثریت جوانان روابط انترنتی را به مثابهء یک رابطهء بیهوده وبی هدف میخوانند.
جوانان باید درسایت های انترنتی با اشخاص به جا رسیده وقابل تعریف روابط اجتماعی برقرار نمایند تا از خــــوبی ها و بدی های اجتماعـــــی باخبر و در بعضی موارد به فکر و سعی حـل بعضی مشکلات ومشورت های اجتماعی باشند.
جوانان متفکر باید خود را از نشر مطالب وموضوعات گوناگون منفی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در سایت هـــــای انترنتی دور نگهدارند ودر سایت ها از نشر موضوعات و مطالب توهین آمیز، کلمات شرم آور و جملات نفرت آفرین که باعث تعصبات قومی، نژادی، منطقوی و مذهبی میگردد خود داری نموده از دوستی و ارتباط با همچو اشخاص و افرادی که همچو مسایل را منتشر میسازند اباء ورزند، تا باشد از سایت ها و شبکه های اجتماعی بدون رشد تعصبات و تبعیضات استفادهء به جا نمایند.
یگانه سایت (شبکه یا صفحه) اجتماعی که از قشر جوانان هواداران خاص خود را دارا میباشد و بیشتر مروج است، فیس بوک میباشد، در این سایت اقشار مختلف جهان با مذاهب، نژادها، ادیان ولسان های مختلف از کشور های مختلف جهان عضویت دارند که یک اجتماع اعظیم انترنتی را تشکیل داده اند و راجع به موضوعات روز نظریات و پیشنهادات گوناگون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، دینی، مذهبی، هنری…وغیره گذاشته میشود.
اما جوانان به عوض استفادهء علمی از چنین سایت ها از آن استفادهء نادرست نموده، این سایت ها را وسیلهء بازی، وقت گذرانی و یک سایت تفریحی میشمارند و با گذاشتن تصاویر مختلف اجتماعی، سیاسی و هنری به گونهء مسخره آمیز این سایت را یک سایت بیهوده، بی کیفیت و بی ظرفیت نمایان میسازند در حالیکه چنین سایت ها برای همبستگی بشریت و جهان به یک هدف مثبت پایه گذاری شده، نه برای گمراهی اقشار مختلف سنی.
نا گفته نباید گذاشت که فیصدی کم از قشر اناث نیز به این گونه سایت های اتنرنتی عضویت و بلدیت دارند که نسبت به قشر ذکور باید محتاطانه پیش بروند.
موجودیت انبوهی از بزرگان اجتماعات گوناگون کشور های مختلف در چنین سایت های انترنتی نشان دهندهء فرهنگی بودن و متمدن بودن جهانیان است که باید بدانند و بفهمند که چنین سایت هابرای رشد ذهنیت های علمی و فرهنگی پایه گذاری میشود و نباید از آن استفادهء غیر علمی و غلط صورت گیرد.
به یک نگاهی مختصر دیده میشود که کمپیوتر، و موبایل در بین جوانان به مثابهء ابزار تفریحی و در بسا موارد به شکل ابزار برای خلق منافقت ها، مفسدات، تهدیدات اجتماعی، آزار واذیت کاربرد دارد. مثال: از کمپیوتر با تماشای افلام و سریال های مبتذل و گمراه کننده بین همدیگر استفاده میکنند و یا از موبایل ها و کمپیوتر ها صرف برای شنیدن موسیقی، دیدن افلام تفریحی، فوتوشاپ تصاویر اشخاص مطرح به تصاویر مبتذل و دور
از اخلاق انسانی ، ساختن کارتون های توهین آمیز به کار میبرند که این نوع کار ها دور از قوانین انسانی میباشد.
نویسنده: فیروزه «احمدی»،11 عقرب 1393