چگونه اقتصاد را توسعه دهیم؟

ارسالی: سیدهدایت الله سادات دانشجوی دانشگاه بلخ

موضوعاتی که در این مقاله بطور فشرده به آنان اشاره می شود گوشه ی ازمسایلی اند به چگونگی رشد وتوسعه اقتصادی می پردازد. چنین بررسی می شود که کشورهای روبه انکشاف وعقب مانده آرزو دارند تا در قطار دیگر کشورها که بنام کشور های پیشرفته صنعتی یاد می گردند قرارگیرند . اما چه عوامل ومحدودیت های سر راه این کشور ها قرار گرفته وچه تفاوت های مابین این دسته ممالک وجود دارند که یکی بنام ممالک پیشرفته و دیگری بنام ممالک عقب مانده و رو به انکشاف یا دمی شوند؟

واضح است که مشکلات زیادی درسرراه این کشور ها از قبیل کمبود سرمایه ، فقدان نیروی متخصص ومسلکی ،استفاده نادرست ازعوامل تولید منابع وامکانات داخلی وعدم موجودیت تکنولوژی که امروزبخش عمده ازتوسعه کشورهارا تشکیل می دهد قراردارند که نقش مهمی در عقب مانی آنان از کاروان پیشرفت و تمدن دارند. به عنوان یک واقعیت عینی وانکارنا پذیر کشورهای جهان سوم به علل مختلف دچارعقب مانده گی شدید اقتصادی هستند که باید این علل آن شناساسی و مورد توجه قرارگیرد تا راه حل برای مشکلات موجود درین کشورها جستجو شود .

برای حل این معضلات وهم چنان برای کوتاه کردن فقروعقب مانده گی راه های مختلف وجود دارد که ازجمله انتخاب یک استراتیژی مناسب ومنطبق با اهداف توسعه جامعه می باشد. درانتخاب یک استراتیژی آنچه مهم است درنظرگرفتن شرایط زمانی ، مکانی واهداف امکانات دردست داشته جامعه است، اما آنچه که بعدازانتخاب یک استراتیژی مناسب دارای اهمیت فراوان است ادامه حرکت درراستای آن باقدرت واعتقاد است که می تواند تا اندازه ای مسیرپیشرفت را درین کشورها روشن نماید ، تا با استفاده ازامکانات ووسایل بتوانند موفقیت های را نصیب کشورهای شان سازند .

جهت رسیدن به رشد توسعه اقتصادی نسبتا سریع بادرنظرداشت کمبود سرمایه ، نداشتن افراد متخصص مسلکی عدم آشنائی با تکنالوژی مدرن و پیشرفته، موجودیت بیکاری پنهان وآشکار و اشتغال قسمت اعظم نیروی انسانی این کشورها دربخش زراعت نمی توان کاملا ازتکنالوژی سرمایه براستفاده کرد و ازطرف دیگر با درنظرداشت تحولات وپیشرفت های چشم گیرتکنالوژیکی درجهان که هر روز فاصله بین کشورهای پیشرفته وکشورهای عقب مانده را بیشترمی سازد نمی توان کاملا ازتکنالوژی کاربراستفاده کرد .

پس درچنین شرایطی کشورهای روبه انکشاف ازتکنالوژی متوسط یعنی مناسب با شرایط اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی وغیره در این کشورها مطابقت داشته باشد استفاده نمایند و تابتوانند با سرمایه و امکانات در دست داشته زمینه رشد وانکشاف متوازن درسایرسکتورها را فراهم کرده و به سطح رفاه نایل شوند .

اینرا هم چک کنید

توسعه اقتصادی

توسعه اقتصادی مباحث توسعه اقتصادی از قرن ۱۷ و ۱۸ میلادی در كشورهای اروپایی مطرح …