ارسالی سردار
مشاهده فهرست شرکت ها و سازمان های موفق و برتر جهان حاکی از آن است که شرکت های فعال در صنعت فناوری اطلاعات دارای سهم بیشتری از این فهرست می باشند و مقام های بالای آن را نیز در اختیار خود دارند . لذا شناخت آنها و استفاده از تجربیات انها می تواند در مدیریت سازمان کوچک ما نیز موثر باشد . در ادامه برخی از این مدیران معرفی می گردد :
بیل گیتس ، رئيس مايكروسافت و ثروتمندترين مرد دنيا، در ليست پيشگامان تجارت ۲۵ سال اخير به خاطر رهبري سرسختانه، نوآوريها و تمايلات بشردوستانهاش در مقام اول قرار دارد. وی همواره نيروي محرك صنعت نرمافزار بوده است. او برنامهنويسي را در سن ۱۳ سالگي شروع كرد و براي اين كه بتواند وقت بيشتري را صرف مایکروسافت – كه در سال ۱۹۷۵با كمك پال آلن تأسيس شد – كند، هاروارد را در سال سوم ترك كرد.درسال ۱۹۹۸ با سازمان قضايي آمريكا و ۲۰ ايالت ديگر، در يكي از بزرگترين دادرسيهاي ضد تشكيلاتحاديههاي بزرگ صنايع در آمريكا وارد جدال شد. اظهار ميشد كه مايكروسافت از قدرت انحصار خود در بازار سيستمهاي عامل و نيز مرورگرهاي وب سوءاستفاده كرده است. اما در نهايت پس از چهار سال درگيري شديد، در نوامبر ۲۰۰۲ به توافق رسيدند و گيتس همواره از اين مسئله با عنوان «مصالحه دشوار ولي عادلانه» ياد ميكند.گيتس از همان شيوه رهبري مصمم خود كه مايكروسافت را بر لبه خطر نگه داشته بود، براي تأسيس مؤسسات خيريه استفاده كرد. موسسه او و همسرش بيش از ۲۷ ميليون دلار به پيشگامان سلامت، بهداشت و آموزش جهاني تخصيص داده است.
جف بزوس هم در دوران رشد اينترنت به موفقيتهايي دست يافت. مدير آمازون در ليست تهيه شده توسط نويسندگان مجله Fortune در رتبه هفدهم قرار دارد. او آمازون را در ۱۹۹۴ و در شرايطي كه كمتر كسي با اينترنت آشنا و به پتانسيلهاي تجاري نهفته در آن پي نبرده بود، تأسيس كرد.
از ديگر افرادي كه براي اولين بار در زمينه اينترنت سرمايهگذاري كردهاند، ميتوان از جیم کلارک ( رتبه ۱۵ و اولین مدیر نتسکپ ) ، شوان فانینگ ( رتبه ۲۴ و موسس نپستر ) و نیز مگ وایتمن ( رتبه ۱۶ و مدیر ای بی و اولین زن میلیاردر جهان ) نام برد.
نام اندی گراو ، اولين رئيس اینتل (سازنده تراشههاي پنتيوم) در جايگاه يازدهم اين ليست به چشم ميخورد.
لو گرستریر نيز به عنوان مدير آی بی ام ، اين كمپاني را از ورشكستگي نجات داد و آن را به يك شركت سودآور تبديل كرد كه از شهرت و فروش بالايي برخوردار است.
استیو جابز ( رتبه ۶ )، سهامدار ، مؤسس و مدیر مدیر اپل کلمپیوتر به همراه مایکل دل ( رتبه ۸ )، بنيانگذار شركت دل ، نقش مهمي را در معرفي كامپيوتر به عموم مصرفكنندگان ايفا كرده و مسير ارتباطات و تجارت دنيا را تغيير دادند.
در آینده زندگی ، روش ها ، نظرات و رویکردها ، نقاط قوت و دلایل موفقیت آنها را در کنار مدیران موفقی چون جک ولش ( اولین جنرال الکتریک ) ، لی لاکوکا ( نخستین مدیر رئیس کرایسلر ) و …. مورد بررسی قرار خواهیم داد .