دلیل مطالعه روابط بین الملل

ارسالی: نعمت

روابط بین الملل در زندگی روزمره  مردمان جهان درون جوامع سیاسی سنتی ( دولتهای مستقل ) زندگی میکنند و این دولتها بر روش زندگی مردمانشان اثر عمیقی میگذارند در عین حال مجموعه این جوامع با هم نظامهای بین المللی را در گستره ی جهانی تشکیل میدهند و انی اصلی ترین دلیل ما برای مطالعه روابط بین الملل است .
دست کم از لحاظ قانونی , دولتها از یکدیگر مستقل هستند و دارای حاکمیت مستقل میباشند اما این بدان معنی نیست که آنها منزوی و از یکدیگر جدا هستند بلکه بر عکس آنها در کنار یکدیگر قرار دارند و بر هم اثر میگذارند بنابراین بایستی راههایی برای همزیستی و داد و ستد با یکدیگر را پیدا کنند .
هردولتی اگر به واسطه سیاستهای خود یا توسط قدرتهای خارجی به انزوا کشیده شود و از نظام بین المللی جدا شود در نهایت مردم این کشور هستند که دچار زیان میشوند .

دولت , نظامی از روابط اجتماعی است و برای تعریف روابط میان گروههای انسانی به کار میرود همانند دیگر نظامهای اجتماعی، روابط بین دولتهای مستقل تحت عنوان روابط بین الملل شناخته میشود .
مفاهیم
حاکمیت دولت :
حاکمیت دولت مشخصه دولت است و بر موجودیت سیاستی مستقل از سایر دولتها تاکید دارد .
نظام دولت :
نظام دولت عبارت است از گروههای انسانی که دارای سازماندهی سیاسی با سرزمینی مشخص که تحت حاکمیت هیچ قدرتی برتر از خود قرار ندارند و ملاک مستقل بودن از یکدیگر را بکار میگیرند و از آن بهره مند میشوند .
سیطره :
توانایی و قابلیت کنترول سایر دولتها توسط یک دولت
موازنه قوا :
آموزه و ترتیباتی که در آن قدرت یک دولت و یا گروهی از دولتها که به واسطه قدرت خنثی کننده سایر دولتها تعدیل میشود .
معمای امنیت :
دولتها با اینکه منبع امنیت هستند , در همان حال تهدیدی نیز بر امنیت انسانی به شمار می آیند .

رهیافت های عمده سنتی روابط بین الملل :
واقع گرایی :
لیبرالیسم :
جامعه بین الملل :
اقتصاد سیاسی بین الملل :

اینرا هم چک کنید

واژه “زن” را کمی درست بخوان

فریبا اکبری، دانش آموخته خبرنگاری دانشگاه هرات سرچشمه واژه زن انسانیت است، نه ضعیفه، نه …