انواع تاثيرات نماز

ارسالی: حبیب

تاثير نماز بر شادابي جسم و روح
پيامبر اكرم (ص) مي فرمايد:” مؤمن ، شوخ و لبخند بر دهان است و منافق بد خلق و گره بر ابرو.”
امروزه ضرب المثل ايراني “خنده بر هر درد بي درمان دواست ” مصداق كاملاً علمي پيدا كرده است. دانش پزشكي در قرن حاضر به وضوح مي داند، اشخاصي كه اصطلاحاً يك لب و هزار خنده گفته مي شوند، نسبت به آنان كه به اصطلاح با خودشان نيز قهرند و نسبت به زندگي بد بين و عبوس هستند، بسيار كمتر دچار بيماري هاي جسمي و رواني مي شوند. به اين ترتيب هر عاملي كه شادابي را به انسان هديه كند، در واقع به سلامتي جسم و روان او كمك كرده است. اما نكته بسيار مهمي كه دانش طب به بشر آموخته است، اين مطلب است كه شادابي و افسردگي انسان پيش از آنكه تحت كنترول و اراده او باشد، زير فرمان تغييرات مواد شيميايي در سلسله اعصاب مركزي انسان است. ضرب المثل ايراني مشهور كه منسوب به بزرگمهر مي باشد، يعني: “سحر خيز باش تا كامروا باشي” .
به اين ترتيب واضح است، امر واجب نماز صبح با ارزاني داشتن بيداري صبحگاهي به انسان، تقديم كننده شادابي به جسم و روان او مي باشد و يك نتيجه مهم اين شادابي، سلامت جسم و روان خواهد بود .

تاثير نماز بر احساس امنيت رواني
سوره مباركه انعام آيه شريفه 82 : پس كداميك از دو دسته مردم سزاوار به امنيت اند (بگوييد) اگر مي دانيد! (بگو): كساني كه ايمان آورده اند و ايمان خود را به ستم نياميخته اند.
هر چند كه در پزشكي و زيست شناسي امروزي، واژه استرس به معاني متفاوتي به كار مي رود، چنانچه با دقت كافي و استناد به شواهد آماري به مكان هايي كه استرس هاي متعدد زندگي، افراد را به آنجا مي كشاند (مكان هايي مثل مطب پزشكان، بيمارستان هاي جسمي و رواني، قبرستان جوانمرگ ها !؟ ، زندان ها و .. ) سري بزنيم متوجه مي شويم كه تعداد مذهبي ها، در مقايسه با غير مذهبي هاي حاضر در اين قبيل جاها بسيار متفاوت است. يا مثلا آمار بيماران بستري در بيمارستان ها كه با نماز بيگانه اند، به طرز باورنكردني، بيش از اشخاص مقيد به نماز است. اين موضوع نه فقط در كشورهاي مسلمان، بلكه در سرتاسر جهان عموميت دارد. “دين و مذهب در زندگي به انسان اطمينان و تكيه گاه روحي مي بخشد.”با اين اوصاف “نماز” به عنوان برجسته ترين چهره ايمان، نقش بزرگي در ايجاد امنيت رواني و توانايي مقابله با استرس ها در انسان ايفا مي كند .

درباره habib

اینرا هم چک کنید

فرصت اشتراک در رقابت مقاله نویسی مجله فانوس

به اطلاع تمامی جوانان قلم بدست که خواهان اشتراك در بزرگترین رقابت مقاله نویسی باشند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *