ارسالی: تمیم
انتخاب یک شخص فوقلعاده و بی نظیر برای رهبری ملت, اتخاظ تصامیم درست در رابطه به رفع چالش های یک کشور, و نماینده گی به شکل بهترین آن در سطح منطقه و جهان از ملت و خاک یک کشور را تنها میتوانیم توسط انتخابات شفاف و دقیق برگزینیم.
در زمان های اسبق و چندین سال قبل همه مردم و اجداد مان شاهد یک حکومت شاهی مطلقه بوده اند شاهد حکومت و پادشاهی که به هیچ صورت خواسته های مردم و ملت در نظر گرفته نشده و مطلقآ خواهشات یک شخص براورده میشد , حکومت که خواسته های ملت یک کشور در نظر گرفته نشده حقوق و امتیازات که اشخاص در یک جامعه دارند به صورت کل پایمال شده و به شکل الزامی اوامر پادشاه در عمل پیاده میشد , و در نتیجه نا رضایتی های مردمی و عدم ثبات در جامعه سبب واژگون شدن قدرت سیاسی توسط انقلابات که تلافات مالی و جانی را در قبال دارد صورت میگیرفت.
طوریکه قبلا یاد آور شدیم انتخابات یکی از ارکان مهم آزادی است , پس ارتباط میگیرد به آزادی کشور , افغانستان یک کشور مستقل و آزاد است که استقلال خود را در سال 1919 در زمان شاه امان الله خان بدست آورده و قانون اساسی آن در سال 1301 برای بار نخست ایجاد گردید , و در قانون اساسی نیز ذکر شده طبق ماده (یکصد و پنجاه وششم) که کمیسیون مستقل انتخابات برای اداره و نظارت بر هر نوع انتخابات و مراجعه به آرای عمومی مردم در کشور مطابق به احکام قانون تشکیل میگردد.
بعد از سپری شدن چندین دهه جنگ و انقلابات سیاسی که در اثر عدم ثبات سیاسی و عدم رعایت قانون به وقوع پیوست در زمان حکومت طالبان در اثر تصامیم جلسه بن تحت اثر جامعه جهانی در سال 1380 حکومت طالبان به سقوط سوق داده شده و حکومت انتقالی تحت ریاست جمهوری حامد کرزی بوجود آمد, که بعد از دو سال جریان آن کمیسیون مستقل انتخابات ایجاد گردید.
با ایجاد کمیسیون مستقل انتخابات انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و بعد از پروسه رای دهی ریس دولت از جانب مردم انتخاب گردید
توسط یک انتخابات شفاف دقیق و بدون تفلب و تذویر مردم و اتباع کشور میتوانند در برگزیدن حاکم (ریس جمهور) به صورت کل سهیم شده و بدون هیچ کدام مانع از تمام حقوق و امتیازات خود برخوردار شوند .
نخستین گام برای به انجام رسانیدن مسولیت های اجتماعی که اشخاص بالغ در یک جامعه دارا میباشند آگاهی اجتماعی سیاسی و حقوقی آنهاست , هر فرد عاقل بالغ و تابع یک کشور در برابر کشور خود مسولیت های را دارند که باید از آن آگاه بوده و آنرا به وجه حسن مطابق قانون اساسی به انجام برسانند, پس بدون آگاهی عامه , با خبر بودن از قانون نافظ در کشور و حقوق خویش نمیتوانند سهم فعال در بازسازی و ساختن آینده درخشان برای خود و ملت خود گردند.
در رابطه به انتخابات باید یاد آور شد که طبق (ماده سی و سوم) قانون اساسی افغانستان اتباع افغانستان حق انتخاب کردن و انتخاب شدن را دارند, شرایط و طرز استفاده از این حق توسط قانون تنظیم میگردند.
حال گفته میتوانیم یکی از مسولیت های را که یک فرد تابع یک کشور دارا است حق رای دادن است, رای دادن و انتخاب نمودن یک شخص برای پیشبرد و رهبری تمام ملت
یک کشور . پس هر فرد که سن قانونی خود را تکمیل کرده باشد میتواند از حق خود برخوردار شده و در برگزیدن ریس جمهور آینده کشور سهیم شود .
انتخابات آزاد سبب میشود تا تمام خواسته های مردم براورده شده , هرج و مرج ها یکه در نتیجه پایمال شدن حقوق مردم بوجود میاید از بین رفته و صلح و امینت پایدار در کشور بوجود بیاید .
کمیسیون مستقل انتخابات در افغانستان بعد از سپری شدن حکومت انتقالی…. در سال ….. تاسیس شده و هدف و مرام آن به راه انداختن یک انتخابات شفاف و بدون هیچ نوع تبعیض و تقلب میباشد , قسمیکه تا حال به شکل نمونه میتوانیم یاد آور شویم از انتخابات پارلمانی ,شورای ولایتی و ریاست جمهوری که در افغانستان برگزار شده و موفقانه به انجام رسیده است.
بزرگترین نقش را در ایجاد یک سیاست متداوم و عالی توسط انتخابات آزاد و شفاف در کشور میتوان عملی کرد , چناچه انتخابات راه حل برای از بین بردن نبرد و تضاد های قومی بوده و ایجاد اتحاد و اتفاق در میان مردم و ملت تنها بواسطه انتخاب دقیق صورت میگیرد.
انتخابات سال یکبار توسط کمیسیون مستقل انتخابات برگزار شده و تمام اتباع افغانستان میتوانند خود را کاندید کنند اما تحت احکام قانون اساسی نافظ در کشور .
بعد از کاندیدی افراد برای ریاست جمهوری در محدودیت زمانی تمام مردم افغانستان مگر بر قواعد قانون اساسی حق دارند برای شخص مورد علاقه خود رای دهند, در جریان انتخابات که صورت میگیرد رای تمام رای دهنده گان توسط کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات و ناظرین سایر ادارات و کاندیدان جمع آوری شده به شمارش سپرده میشود و اولین ریس جمهوری منتخب سی روز بعد از اعلام نتایج انتخابات مطابق به احکام قانون اساسی به کار آغاز مینماید.
بعد از مقطع زمانی که توسط قانون وضع شده است نتیجه به اعلان ریسده توسط رسانه های و سایر اخبار های ملی به نشر میرسد .
موثریات و مفیدیت های که انتخابات در یک کشور دارد قرار ذیل است .
بعد از سپری شدن انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب شدن ریس دولت بمنظور رهبری از کشور , مسولیت ها و مکلفیت های مطلقه را در برابر ملت به عهده گرفته همچو رسیدن به تمام مشکلات مردم با در نظر گرفتن پیشنهادات مجلس شورا و شورای بزرگان و ایجاد یک حکومت موثر برای تطبیق قانون , برقرار نگهداشتن عدالت میان مردم و رسیدگی به تمام خواسته های ملت میباشد .
پس این همه انکشاف و پیشرفت بدون بوجود آمدن چالش ها میان مردم تنها و تنها توسط انتخابات آزاد صورت گرفته و بدون آن نا ممکن میباشد.
ترتیب و تدوین : خسرو احمد “جلال زاده”