ارسالی: بصیره
انسانها با وجود همه تفاوتهای ظاهری و رفتاری، از 99.9 درصد کودهای ژنتیکی مشترک برخوردارند؛ اکنون یک فیزیکودان استرالیایی برای تعیین میزان دادههای درون این کودها، نظریه اطلاعات را بر ماهیت پیچیده دیانای اعمال کرده است.
آفتاب: انسانها با وجود همه تفاوتهای ظاهری و رفتاری، از 99.9 درصد کودهای ژنتیکی مشترک برخوردارند؛ اکنون یک فیزیکودان استرالیایی برای تعیین میزان دادههای درون این کودها، نظریه اطلاعات را بر ماهیت پیچیده دیانای اعمال کرده است.
درک مولر، فیزیک مهندس استرالیایی با استفاده از اصل دودویی، دو بیت داده را برای هر مولکول در دیانای اختصاص داده و این بیتها را برای کشف کل کود معادل 1.5 گیگابایت به بایت تبدیل کرد.
متناوبا، این کود میتواند 511 تصویر دیجیتالی با میانگین اندازه سه مگابایت را در خود نگهدارد. به گفته مولر، کوچکترین میزان اطلاعات موجود، پاسخ «بله» یا «خیر» و «صحیح» یا «غلط» است.
در کود دودویی، این پاسخ میتواند به شکل «1» برای صحیح و «0» برای غلط سادهتر شود. در سال 1963، کود استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات (اسکی) اعلام کرد هفت بیت اطلاعات برای رمزگشایی همه حروف الفبا از جمله حروف بزرگ و کوچک و نمادها وجود دارد.
رایانهها که به دلیل مبنای دودویی کود، به مضربی از دو برای عملکرد خود نیاز دارند، از هشت بیت به عنوان واحد محاسبه استفاده کرده و این یک بایت خوانده شد. کود ژنتیکی انسان در یک توالی از چهار مولکول قرار دارد که با حروف A ،B ،G و C نمایش داده میشوند.
هرکدام از آنها میتوانند با دو بیت داده – 00، 10، 11، 01 – رمزگشایی شوند. هنگامی که این مولکولها ضرب در شش میلیون حرف شده و سپس تقسیم بر هشت بیت در بایت شدند، مولر دریافت که کل کود حاوی 1.5 گیگابایت داده است.
وی سپس این محاسبات را گسترش داده و دریافت که هر سلول در بدن انسان حاوی این 1.5 گیگابایت داده بوده و اینکه 40 تریلیون سلول در بدن انسان وجود دارد. این میزان با 60 زتابایت (60 با21 صفر) اطلاعات مساوی است.
علاوه بر این، از آن جا که 99.9 درصد از این اطلاعات با انسانهای دیگر مشترک است، کمتر از یکی در هر 1000 داده منحصربفرد بوده که این میزان به آسانی در یک فلاپی جا میشود.
این کار مبتنی بر مفهوم عمومی نظریه اطلاعات است. در سادهترین تعریف، این نظریه به بررسی چگونگی شکلگیری پیغامها از اطلاعات، تفاوت آنها و شباهتشان میپردازد.
برای مثال اگر کسی بخواهد ایدهای را به اشتراک بگذارد، میتواند آن را ایمیل کرده، بنویسد، تصویر آن را بکشد یا درباره آن صحبت کند. همه این روشها با هم تفاوت دارند اما نتیجه آنها که به اشتراکگذاری اطلاعات است، یکی است.
مغزها از طریق زبان میتوانند زبان یا تفکر را بدست بیاورند و آنها را به تکههایی تبدیل کنند که بعد توسط نمادها و سیگنالها قابل بیرونیسازی است.
اطلاعات، جدای از شکل ذخیره و به اشتراکگذاری آن، میتواند توسط فرآیندی اساسی موسوم به آنتروپی سنجیده شود.
این سنجش با بیت صورت گرفته و اطلاعات بدون توجه به چگونگی به اشتراکگذاری آن، از یک میزان مشابه بیتها ساخته شده که تنها در تراکم با هم تفاوت دارند
کمخوابترین و پرخوابترین کشورهاکدامند؟
یک انسان سالم برای این که بتواند کارهای روزانه خود را انجام دهد به ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارد اما اکنون این رقم برای کارایی بیشتر در طول روز تغییر کرده است.
مهر: احتیاجات خواب برای هر سنی تفاوت دارد. تاکنون به کرات این جمله را شنیدهایم که انسان باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشد اما اکنون محققان معتقدند افرادی که بیشتر از این میزان و حدودا 10 ساعت از شبانهروز را به خواب اختصاص می دهند دارای عملکرد بهتری نسبت به سایرین هستند.
جهان متعلق به کسانی است که بیشتر می خوابند!
خواب همانند یک سرمایه گذاری مناسب است زیرا اگر توازن مناسبی بین خواب و فعالیت های روزمره وجود داشته باشد، ذهن و مغز میتوانند به فعالیتهای خلاقانهتری دست پیدا کنند در نتیجه میزان کارایی و عملکرد آنها نیز افزایش پیدا میکند. اما در این میان معیارهایی مانند نیاز شخص به خواب شبانه، ریتم زندگی، بیماری، وراثت، سن، شرایط شغلی و حرفهای، افسردگی و غیره میتواند میزان ساعت خواب شبانه را متغییر کند.
آمارهایی از میزان خواب شبانه در کشورهای مختلف
فرانسه یکی از کشورهایی است که شهروندانش حدودا 7 تا 8 ساعت در طول شبانهروز را به استراحت و خواب اختصاص میدهند. اما این مقدار با افزایش سن تغییر میکند. کشورهای دیگری مانند آمریکا، انگلیس، آلمان، اسپانیا نیز همانند فرانسه حدودا 6 تا 8 خواب در طول شبانهروز دارند.
رتبه ممتاز خوابآلودگی به استرالیا رسید
استرالیا تنها کشوری است که مردمانش بیش از 9 ساعت در شب به استراحت میپردازند.
رتبه آخر خواب شبانهروز به کشورهای آسیایی رسید
کشورهای آسیایی کمتر از 6ساعت در طول شبانهروز میخوابند.
از فواید بیشمار خواب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
انرژی مضاعف
قدرت مبارزه با بیماریها و خستگیها
تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن
تقویت حافظه
عملکرد بهتر در فعالیتهای روزانه و ایجاد خلاقیت
تقویت روحیه و اخلاق
قدرت بهتر درک و تفسیر موضوعات مختلف
کاهش اشتباهات و خطرات
کاهش روند پیری
توقف افزایش وزن
عدم گسترش و توسعه اختلالات عصبی
کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر
.